Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

25.10.2012 16:55

Foto: Ziyaretten ve hastane personeli fotosu

===

Emekli savcı kaza kurbanı

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Kaza, dün saat 09.50 saatlerinde Antalya- Konya Karayolu Güçlüköy yakınlarında meydana geldi. Konya'dan Antalya yönüne seyreden 75 yaşındaki Mustafa Ayhan Berham'ın kullandığı 06 BS 9671 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı.

Karşı şeride geçen otomobil yoldan çıkarak bir ağaca çarparak durabildi. Kazada, sürücü Mustafa Ayhan Berham olay yerinde hayatını kaybederken eşi 68 yaşındaki Gül Berham ağır yaralandı. Yaralı haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Mustafa Ayhan Berham'ın cenazesi ise incelemenin ardından Akseki Devlet hastanesi morguna götürüldü. Mustafa Ayhan Berham emekli savcı olduğu ve Ankara'da avukatlık yaptığı kaydedildi.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Kaza yapan otomobil

===

Camide bayramlaştılar

GÜNDOĞMUŞ'ta vatandaşlar bayram namazının ardından camide bayramlaştı. Caminin önünde uzun bir bayramlaşma kuyruğu oluştu. Özellikle ilçe dışında gelenler, burada akraba ve tanıdıklarıyla bayramlaşma fırsatı buldu. Cempaşa Camii'nin bahçesinde bayramlaşanlar, karşılıklı iyi niyet temennisinde bulundu.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ, (DHA)

Foto: Bayramlaşmadan

===

Isparta'da protokol bayramlaştı

ISPARTA'da Kurban Bayramı dolayısıyla öğretmenevinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Isparta Valisi Memduh Oğuz'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Vali Memduh Oğuz masaları ziyaret ederek, törene katılanların bayramını kutladı. Törende konuşan Vali Oğuz, ülkemizde ve dünyanın her yerinde insanların sonsuz mutluluğa ulaşmasını temenni etti. Kurban Bayramı'nın bir teslimiyet, sadakat, itaat, korkunun içerisinde bir umutla elde edilen bir umut olduğunu kaydeden Vali Oğuz, "Halk ve devlet bir araya geldi. Her siyasi düşüncenin bir araya gelmesi amaçladığımızdır. Bütün İslam aleminin kurban bayramını kutluyorum" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Bayramlaşma töreni

===

Afyon protokolü bayramlaştı

AFYONKARAHİSAR'da Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, İl Emniyet Müdür Mustafa Uçkan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Baro Başkanı Turğay Şahin, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Halil Ürün, MHP'li Kemalettin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Vali Balkanlıoğlu, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren bir özelliğe sahip olduğunu aktardı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz'ın da kısa birer konuşma yaptığı törenin ardından protokol üyeleri İl Emniyet Müdürlüğü, Huzurevi, İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Bayramlaşma fotosu

===

Gazipaşa'da 'kavurmalı' bayramlaşma

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı'nda bayramlaştı. Bayramlaşma törenine Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ayhan Gedük diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Pamuk, yaptığı konuşmada, bayramların her zaman dostluk ve kardeşliğin gelişmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun güçlenmesine vesile olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nın ülkemize ve milletimize huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Kaymakam Pamuk, "Huzur ve mutluluğun, dostluğun, sevginin, saygının, barışın, hoşgörünün pekişmesine vesile olan, insanı insan yapan değerlerin yaşanmasına ve paylaşılmasına fırsat yaratan bayramların toplum hayatında eşsiz bir yeri vardır" dedi. Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Törenin ardından kutlamaya katılanlara kavurma ikram edildi. Protokol üyeleri daha sonra hastanelerdeki hastaları ziyaret etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Bayramlaşmadan

===

Burdur protokolü bayramlaştı

BURDUR protokolü, Belediye Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen törende bayramlaştı. Törene, Burdur Vali Vekili Bahir Altunkaya, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Vali Vekili Bahir Altunkaya, bayramların kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının geliştiği kültür ve inanç değerlerinin güç kazandığı özel günler olduğunu söyledi. Bayramlaşmanın ardından protokol üyeleri, 80'inci Yıl Sevim Zekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdunu ve Belediye Huzurevi'ni ziyaret etti.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Bayramlaşma - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement