Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.SEVİLEN şarkıcı Sıla, Patifest kapsamında düzenlenen konser programında Antalya'da sevenleriyle buluştu.

26.05.2013 17:25

Foto: Şüpheli adliyeye çıkarılırken ve ablasının fotosu

===

Sıla coşturdu

SEVİLEN şarkıcı Sıla, Patifest kapsamında düzenlenen konser programında Antalya'da sevenleriyle buluştu. Konyaaltı BeachPark festival alanında gerçekleşen konserde yüzlerce Sıla hayranı alanı doldurdu. Heyecanlı bekleyişin ardından sahneye çıkan sanatçı, sevilen şarkılarını peş peşe seslendirdi. Pullarla kaplı salaş pantolonu ve tül gömleği ile sahne alan Sıla, sesiyle olduğu kadar güzelliğiyle de hayranlarını büyüledi. Yavaş tempoda başlayan konser, Sıla ve ekibinin eğlenceli sahne performansıyla coşkuyu artırdı. Yaklaşık 1 saat süren konser, Sıla hayranlarının alkış seliyle sona erdi.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Konserden fotolar

===

Eğirdirli gazeteci Kurtay vefat etti

EĞİRDİR Demokrat Gazetesi'nin kurucusu 76 yaşındaki Altan Kurtay vefat etti. Bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlığı olan Altan Kurtay, geçtiğimiz günlerde götürüldüğü Isparta Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Alper Kurtay'ın cenazesi bugün (Pazartesi) Eğirdir Hızırbey Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedilecek.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Kurtay'ın vefatı dolayısıyla yayınladığı başsağlığı mesajında, "Kendisi Isparta ve ilçe basınına her zaman ağabeylik ve amcalık yapmıştır. İlçesinin sorunlarını gündeme getirerek, Eğirdir'in bugünlerde parlayan bir yıldız olmasından emeği çoktur. Kendisini ebediyete kadar unutmayacağımızı belirtir, Yüce Allah'tan rahmet, ailesine, dostlarına ve tüm basın camiasına başsağlığı dileriz" DEDİ.

ALİ ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Altan Kurtay

===

Polis, 5 bin öğrenciye güvenli interneti anlattı

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü, İnternet Sokaktan Farksız projesi dahilinde il genelinde beş bin öğrenciye güvenli internet kullanımı hakkında bilgi verdi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, internet kullanımının yaygın hale gelmesiyle, herhangi bir sınırlama veya kontrol mekanizması olmadan sanal ortama bağlanmanın olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabileceğine dikkat çekildi. Açıklamada, bilgisayar oyunlarının, çocuk psikolojisini ve gelişimini olumsuz etkilediği, cinsel içerikli sitelerin, çocukların ve gençlerin gerek psikolojik gerek sosyal hayattan kopuk yaşamalarına yol açtığı kaydedildi.

Bu bağlamda hazırlanan "İnternet Sokaktan Farksız" isimli AB Projesi çerçevesinde Isparta'da eğitim-öğretim veren ilk, orta öğretim lise ve dengi okullarda sanal ortamın gerçek tehlikeleri konulu seminerler düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Toplam 5 bin öğrencimize konuyla ilgili olarak web sitelerinin yapısı, çalışma mantığı, güvenli internet, internet ortamında şifre çalma işlemleri keylogger, trojan, spam, nedir ve Bilişim suçları içerikli eğitimler verilmiştir" denildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Öğrencilere bilgi verilirken

===

Kaymakam kermes açılışında

KEMER Öğrenci Yurdu'nda eğitim ve öğretim gören öğrencilerin giderlerine katkıda bulunmak amacıyla otogar yanındaki pazarda, kermes düzenlendi. Kermesin açılışına katılan Kaymakam Murat Bulacak, "Eğitimin her türlüsü ve ona verilen tüm destekler bizim için kutsaldır" dedi. Bu yıl beşincisi yapılan Kemer Öğrenci Yurdu'nun kermesi 4 Haziran'a dek açık kalacak.

Kermesin açılış törenine, Kaymakam Murat Bulacak, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Görür, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Kaymakamı Bulacak, eğitim konusuna her zaman destek vermeye çalıştıklarını vurguladı.

Eğitimin her türlüsü ve verilen tüm desteğin kutsal olduğunu söyleyen Bulacak, "Derneğin çalışmalarıyla bir yurt yapılmış ve yurtta vatanına, milletine sadık, sevgi dolu, eğitimini alan, değerli talebeler var. Eğitim gören ve gelecekte de eğitim görecek çocuklara bu kermeslerin katkıda bulunacağını ümit ediyorum" dedi. Kermesteki yiyecek ve içecek stantlarını gezen davetliler, alışveriş yaptı.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Kermes açılışından foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement