Aşık Veysel Müzesi'nin Sergi Tasarımı ve Kürasyonu Yenilenecek - Son Dakika
Yerel

Aşık Veysel Müzesi'nin Sergi Tasarımı ve Kürasyonu Yenilenecek

Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Müzesi'nin sergi tasarımı ve kürasyonu yenilenecek.

16.03.2012 16:00

Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Müzesi'nin sergi tasarımı ve kürasyonu yenilenecek.

Sivas Müze Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) 'Sivil Toplum Hizmeti: AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog-Müzeler Hibe Programı' kapsamında Sivas Müze Müdürlüğü tarafından hazırlanan Müzeler Arası Kültür İttifakı Projesi (Culturel Allıance Between Museums Project) çerçevesinde hibe alan çalışma, uygulanmaya başlandı" denildi.

Projeyle, Sivas ve Stockholm şehirlerindeki müzeler ve müzecilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ortaklık kurma ve birlikte hareket etme kabiliyetinin geliştirilerek, müzecilik, kültür ve sanat alanında kültürler arası diyaloğun artırılmasına katkıda bulunulması hedeflendiği belirtildi.

Müze Müdürlüğü, Sivas İl Özel İdaresi ve İsveç-Stockholm'de faaliyet gösteren Synskadades Müzesi ortaklığında yürütülen "Müzeler Arası Kültür İttifakı Projesi" kapsamında, Şarkışla'nın Sivrialan Köyü'nde bulunan Aşık Veysel Müzesi'nin sergi tasarımı ve kürasyonunun yenileneceği belirtildi.

Projenin toplam 148 bin 764 avro bütçeli olduğu, bu tutarın yüzde 80'inin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edileceği kaydedildi.

Projenin, 19 Mart Pazartesi günü saat 16.30'da Sivas Arkeoloji Müzesinde, Vali Ali Kolat tarafından kamuoyuna tanıtılacağı duyuruldu.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşık Veysel Müzesi'nin Sergi Tasarımı ve Kürasyonu Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement