Av. Selahattin Sarıoğlu CHP Battalgazi İlçe Başkanlığına Seçildi - Son Dakika
Yerel

Av. Selahattin Sarıoğlu CHP Battalgazi İlçe Başkanlığına Seçildi

Av. Selahattin Sarıoğlu CHP Battalgazi İlçe Başkanlığına Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Battalgazi İlçe Başkanlığına Av. Selahattin Sarıoğlu seçildi.

05.12.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Battalgazi İlçe Başkanlığına Av. Selahattin Sarıoğlu seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Battalgazi ilçe 35. Olağan kongresine tek aday olarak giren Malatya'nın eski Baro Başkanlarından Av. Selahattin Sarıoğlu oyların çoğunu alarak İlçe Başkanlığına seçildi. Battalgazi Halk eğitim konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veliağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıca, Hekimhan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şahin, ADD Şube Başkanı Yunus Millioğulları, CHP İl ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın yürüttüğü kongre, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Faaliyet, mali tabloların okunması, siyasi konuşmalar dilek ve temennilerden sonra delegeler ilçe başkanını seçmek için oylarını kullandı. Kongrede konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye için önemli bir parti olduğunu söyleyerek "Cumhurbaşkanı da başbakan da o koltukta oturmalarını Mustafa Kemal Atatürk'e borçlular. Bugün bizim ülkemiz hala Suriye değilse hala yüz binlerce insan köle pazarlarında satılmıyorsa, insanlar etnik gelinliğinden, dilinden dolayı katledilmiyorsa, demokratik cumhuriyetin sayesindedir" dedi. Konuşmasında Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar'ın tutuklanmasını da eleştiren Ağababa, "Demokrasinin olduğu bir ülkede Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Ankara temsilcisi tutuklandı. Kenan Evren bile bunu akıl edememiştir. Bu anlayışla mücadele edeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. Kongre de söz alan Av. Yusuf Sürücü ise 7 Haziran'dan sonra ülkede bir kaos ortamının oluştuğunu ifade ederek, "Bir restleşme süreci oldu. Bu dört aylık süreçte Türkiye tam bir çatışma, kan ve savaş ortamına dönüştü. Yüzlerce güvenlik görevlisi ve sivil vatandaş hayatını kaybetti. Toplum öyle bir baskı altına alındı ki artık ya istikrar ya da savaş mantığı dayatıldı. Maalesef çaresiz kalan halkımız tekrar istikrar adına ülke yönetimini daha da güçlü bir şekilde Adalet ve Kalkınma Partisine teslim etti." diye konuştu.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Enver Kiraz' da CHP'nin çok güçlü bir parti olduğunu ve köklerinin tarihe dayandığını dile getirerek. "Bu parti Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu bir parti ve iki büyük eserinden birisi. Bugün Muhalefette kalmış olabiliriz ama biz bu partiye baraj altında kaldığımızda da sahip çıktık, bugün muhalefette de partimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Başkanlığına Av. Selahattin Sarıoğlu'nun seçildiği İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Asil Üyeler Saadettin Doğandemir, Zeynep Korkmaz, Çetin Çoşkun, Mehmet Şahin, Abuzer Yolcu, Mehmet Doğan, Eyüp Yılmaz, Mukkades Aslan, Soner Akın, Cihan Yıldız, Nevzat Hanlıoğlu, Kenan Güler, Emin Dönmez, Abdülkadir Kaya, Doğan Tunçer ve Suheyla Kavukçu. Yedek Üyeler Nadir Boztepe, Hasan Eroğlu, Ali Ceyhan, Hülya Güler, İrfan Yılmaz, Ramazan Çelik, Hasan Şentürk, Yahya Hayta, Nursel Gürpınar, Saadet İnal, Nuri Pesen, Hasari Arslan, Yasemin Kaya, Berivan Durmuş, Sinan Kıtlık ve İsmet Şahin." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Av. Selahattin Sarıoğlu CHP Battalgazi İlçe Başkanlığına Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement