Avrupalı Öğrenciler Kumluca'da Seraları Gezdi - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler Kumluca'da Seraları Gezdi

Avrupalı Öğrenciler Kumluca\'da Seraları Gezdi

Comenius Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Antalya'ya gelen İspanyol, İtalyan ve Belçikalı ortaokul öğrencileri, Kumluca'da seraları gezdi.

23.05.2014 10:05

Avrupa Birliği Comenius Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Türkiye'de bulunan yabancı öğrenciler, Kumluca'da seraları gezerek dalından domates ve kavun topladı.

İspanya, İtalya ve Belçika'dan ortaokul öğrencileri, Kepez Gülveren Ortaokulunun misafiri olarak Antalya'ya geldi. Okul Müdürü Osman Ertekin başkanlığındaki öğrenciler ve öğretmenleri, Kumluca ilçesindeki seraları gezme imkanı buldu. Gezi sırasında dalından domates ve kavun toplayan öğrenciler, topladıkları ürünlerin tadına da baktı.

Gülveren Ortaokulu Müdürü Osman Ertekin, Avrupa Birliği Comenius Projesi Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında proje ortakları ülkelerden ortaokul öğrencilerinin Antalya'da buluştuğunu söyledi.

Projenin ana temasının "Çoklu zeka kuramı" olduğunu ifade eden Ertekin, şöyle konuştu:

"Projemizin bir başka amacı da öğrencilerimize ülkemizi tanıtmak, kültürel zenginliklerimizi anlatmaktı. Bu kapsamda Kumluca ilçemize gelerek seraları gezdik ve incelemelerde bulunduk. Misafir öğrenciler bu geziden son derece memnun kaldıklarını belirttiler. Çünkü burada seraları gezerken dalından yetişmiş ürünleri topladılar ve ürünlerin tatlarına baktılar. Proje çalışmalarımızın son derece verimli ve faydalı geçtiğini düşünüyorum."

Ertekin, proje kapsamında öğrencilerinin İspanya ve Belçika'ya gittiğini, 2014-2015 eğitim öğretim yılında da İtalya'ya gideceklerini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler Kumluca'da Seraları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement