Aydın'da Yolcular Treni Tercih Etmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yolcular Treni Tercih Etmeye Başladı

Aydın\'da Yolcular Treni Tercih Etmeye Başladı

Aydın tren garı tarihinin en yoğun günlerini yaşamaya başladı.

09.09.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın tren garı tarihinin en yoğun günlerini yaşamaya başladı. Günlük ortalama 2 binin üzerinde biletin satıldığı Aydın'da vatandaşlar otobüs yerine daha güvenli ve daha ucuz olan treni tercih etmeye başladı.

Yenilen tren yolu ve trenler nedeniyle ulaşımın da daha hızlı gerçekleştiğini belirten yolcular ulaşmak istedikleri yere otobüs ve minibüsten daha erken vardıklarını belirttiler.

Türkiye'nin ilk demiryolunun yapıldığı İzmir-Aydın arası tren yolunda bir zamanlar boş vagonlar sefer yaparken, şimdilerde Aydın Tren İstasyonu ve trenler en yoğun günlerini yaşamaya başladı.

Günlük 2 binin üzerinde bilet satışının gerçekleştiği Aydın Tren Garı sefer saatleri öncesi ciddi bir yoğunluk yaşıyor. İzmir-Aydın - Nazilli tren hattının yenilenmesiyle birlikte trenle yolculuk yapan vatandaşların sayısında her geçen gün artış olduğunu belirten yetkililer "Bir zamanlar trenle yolculuk ciddi bir vakit kaybı, kötü şartlarda yolculuk ve sıkıntı olarak algılanırdı. Trenler de demir yoları da yenilendi. Sefer sayılarını ve koltuk sayılarını artırdık. Şu anda trenle yolculuk hem hızlı, hem daha güvenli hem de çok hesaplı hale geldi. Vatandaşlar yeni konsepti çok sevdi. ve herkes imkanlar ölçüsünde trenle yolculuk yapmayı tercih ediyor" dedi.

"BİRÇOK KESİM PROGRAMINI TREN SAATLERİNE GÖRE AYARLADI"

Tren yolculuğuna artan ilgi nedeniyle vatandaşların esnafından işportacısına kadar pek çok kesimin programını tren saatlerine göre yapmaya başladığını belirten yolcular, "Eskiden trenin geliş ve kalkış saatlerinde yolcu olmadığı için etraf da sakin olurdu. Şimdi yolcu çoğaldı. Taksicisinden, simitçisine kadar herkes programını tren saatlerine göre ayarlamaya başladı. Bu şartlarda Aydın için tren yolculuğu en iyisi" diye konuştular.

Yetkililer, otobüs garajının şehir dışına taşınmasının da yolcu sayısının artmasında önemli bir etken olduğunu belirttiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yolcular Treni Tercih Etmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement