Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği İlk Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika
Yerel

Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği İlk Genel Kurulunu Yaptı

Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği İlk Genel Kurulunu Yaptı

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin ilk genel kurul toplantısı yapıldı.

02.12.2013 11:13

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin ilk genel kurul toplantısı yapıldı. Dernek üyelerinin büyük çoğunluğunun katılımı ile dernek merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda, 3 yıllığına yönetim ve denetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı ve Ege Gazeteciler Federasyonuna katılma kararı alındı.

Genel kuruda derneğin kurulma amaçları hakkında bilgi veren Kurucu Başkan Mehmet Aydın, " Türkiye'de gazeteciler yeniden yapılanıyor. Yedi coğrafi bölgede federasyonlar kuruluyor ve bu federasyonlar konfederasyon çatısı altında toplanıyor. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu kurucu başkanlığı görevini Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Ege Bölgesi Federasyonu kurucu başkanlığı görevini de Afyon Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları yürütüyor. Konfederasyon ve Federasyon başkanları bizi ziyaret ederek, Aydın'da var olan gazeteci örgütlerinin ilçe ilçe dağılmış durumda olduğunu, tüm Aydın'ı kucaklayacak bir dernek kurulmasının doğru olacağını belirterek, bize böyle bir görev yüklediler. Kurucu yönetim kurulu arkadaşlarımla kısa sürede derneği kurduk" dedi.

'DİLİMİZİ EŞEK ARISI SOKSUN'

Federasyonun kuruluşuna katılmaları için de prosedürü hızlıca tamamlamaları gerektiğini söyleyen Aydın, "35 üye sayısına ulaşarak ilk genel kurul kararımızı aldık. Bu genel kuruldan sonra Aydın ve ilçelerinde görev yapan, gazeteciliğe güç veren herkesi ziyaret ederek veya bir şekilde ulaşarak, derneğimize üye olmaya davet edeceğiz. Bugün arıcıların bile birlik olduğu Aydın'da hala gazetecilerin birbiriyle uğraşmaması gerekir. Bunu yaparsak dilimize eşek arısı soksun. Yine ilimizde koyun ve keçi yetiştiricileri birlikte hareket ederken bizim aksi yönde inat etmemiz köprüleri yıkmamız anlamına gelir. Biz mesleki dayanışma ve mesleğimizi toplumun diğer unsurları ile etkileşimi ve iletişimi konusunda köprüler kuracağız" diye konuştu.

'GÜCÜNÜ GAZETECİLİKTEN ALACAK'

Derneğin gazetecilerden oluşacağını ve gazeteciliğe hizmet edeceğinin altını çizen Aydın, "Bu dernek üyelerinin aidatları ve meslek gönüllülerinin temiz bağışlarıyla faaliyet yürütecek. Aydın'a Basın İlan Kurumu kuruluyor ve bu kurumun aracılık edeceği ilanlardan payına düşenin yüzde üçlük kısma ildeki en güçlü gazetecilik örgütlenmesine verilecek. Bu örgüt buna karşılık akredite görevini gerçekleştirecek. Dernek olarak şuan o görevi yürütecek konumdayız. Yeni üyelerimizle daha da güçleneceğiz. Bütçemizi de mesleğimiz için kullanacağız. Eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. AB Projeleri çerçevesinde Aydınlı gazetecilerin Avrupa Ülkelerindeki meslektaşları ile iş birliği yapmalarını ve karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Yapacağımız daha birçok güzel iş var. Kısacası Aydın'da gazeteciliğe güç katacağız" dedi.

YENİ YÖNETİM

Divan Başkanlığı'nı Bülent Çam'ın yaptığı genel kurulda katiplik görevini Abdurrahman Fırat ve Murat Uçkaç yürüttü. Yapılan seçimlerde yönetim kurulu asıl üyeliğine; Mehmet Aydın, Bülent Çam, Semih Başkar, Cem Ulucan ve Erman Çetin seçildi. Yönetim kurulu yedek üyeleri; Sercan Örün, Osman Akçay, İsmail Şenli, Gülcan Bilir ve Erdal Gündüz'den oluştu.

DENETİM KURULU

Denetim kurulu asıl üyeleri; İbrahim Kılınç, Elvan Uyar ve Murat Uçkaç olurken, yedek üyeler de Selim Özyılmaz, Tolga Serter ve Abdurrahman Fırat oldu.

FEDERASYON DELEGELERİ

Ege Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine; Mehmet Aydın, Recep Başkar, Süleyman Kasım Şener ve Osman Akçay, yedek delegeliklere de; Emin Aydın, Salih Özay, Durmuş Ali Kılınç ve Hakan Akın seçildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği İlk Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement