Ayhan: Ceylanpınar Savaş Görünümünü Andırıyor - Son Dakika
Yerel

Ayhan: Ceylanpınar Savaş Görünümünü Andırıyor

Ayhan: Ceylanpınar Savaş Görünümünü Andırıyor

Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Ceylanpınar'da insanların yaralandığını, her tarafın asker ve polis tarafından ablukaya alındığını söyledi .

03.04.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili İbrahim Binici, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve BDP PM Üyesi Sait Üçlü'nün de katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklama polis ablukası altında bulunan BDP ilçe binası önünde düzenlendi. Milletvekili İbrahim Ayhan, Ceylanpınar'da özel bir hukuk uygulandığını kaydederek, Kaymakamlığın almış olduğu bir aylık her tür gösteri ve açıklama yasağına dikkat çekti.

Ayhan, "Kent polis ve asker ablukasına alınmış. Bunların nedeni halkın iradesine yönelik yapılan hile ve sahtekarlıklara karşı halkın demokratik hakkını kullanmasına engel olmaktır. Halkın iradesinin açığa çıkması doğrultusunda yaptığımız girişimler reddedildi. Bu AKP eliyle uygulanan devlet politikasının sonucudur. Ceylanpınar'ı partimize ve halkımıza kapatmak istiyorlar" şeklinde konuştu. BDP'nin Urfa'da oylarını yüzde 100'den fazla artırarak başarılı olduğunu savunan Ayhan, "Ancak AKP bu başarımıza yöneldi. Halkın iradesini hiçe sayan, yok sayan bir tutum içindedir. Halkımız Urfa ve ilçelerinde iradelerine sahip çıkmak istiyor. AKP bir yandan çözümden, normalleşmeden bahsederken, diğer yandan sıkıyönetim uygulamaları ile yönetmek istiyor. Biz bunları kesinlikle kabul etmiyor ve mücadelesini yürüteceğimiz söylüyoruz" dedi. Ceylanpınar'ın savaştan kalma bir kent görünümüne büründüğünü belirten Ayhan, insanların yaralandığını, gözaltıların olduğunu, her tarafın asker ve polis tarafından ablukaya alındığını söyledi. Meral Danış Beştaş ise, Ceylanpınar'da resmen sıkıyönetim ilan edildiğini ve ilçeye sevk edilen askerlere dikkat çekerek, "Asker kırsalda görev yapar, ancak Ceylanpınar'da belediye binasında ve diğer alanlarda görev yapıyor. Bu sıkıyönetim uygulamasıdır. Kaymakamlıkta sıkıyönetimi resmen ilan etti" diye konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ayhan: Ceylanpınar Savaş Görünümünü Andırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement