Bağcılar, "Nostalji Bahçeleri" ile Donatılıyor - Son Dakika
Yerel

Bağcılar, "Nostalji Bahçeleri" ile Donatılıyor

"Nostalji Bahçeleri Projesi"ni, "Üzüm Bağı" ile başlatan Bağcılar Belediyesi, son olarak, Yenimahalle'de "Fındık Bahçesi"ni inşa etmeye başladı.

03.01.2012 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Nostalji Bahçeleri Projesi"ni, "Üzüm Bağı" ile başlatan Bağcılar Belediyesi, son olarak, Yenimahalle'de "Fındık Bahçesi"ni inşa etmeye başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 5 bin 660 metrekare alandan oluşan "Fındık Bahçesi"ne 120 fındık ağacı dikildi.

"Fındık Bahçesi"nde bir de sosyal ve kültürel etkinlikler için Karadeniz yöresine özgü mimariyle Karadeniz Dolma Evi yapılıyor.

Toplam 228 metrekare oturum alanından oluşan tesis, bodrum, zemin ve onun üstündeki bir kattan oluşuyor.

Önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanan "Fındık Bahçesi", hem yeşil alan ihtiyacını karşılayacak hem de isteyen vatandaşlara piknik yapabilme imkanı sunacak. Piknik masalarının konduğu bahçe, süs havuzları ile de güzelleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Nostalji Bahçeleri Projesi"nin Bağcılar'a özgü bir çalışma olduğunu belirterek, "Bu proje, Bağcılar'ı ismine uygun bir hale getirmek için başlattığımız bir projedir. Daha önce, 'Üzüm Bağı'mız, 'Kiraz, Kayısı ve Kestane' bahçelerimizi yapmıştık. Hedefimiz, her mahallemize bir meyve bahçesi yapmak. Artık hemşehrilerimiz, piknik yapmak için uzaklara gitmek zorunda kalmıyor. Çocuklarımız da dalından meyve yemenin ne demek olduğunu bu bahçelerde görmüş oluyor" şeklindeki görüşlerini bildirdi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağcılar, 'Nostalji Bahçeleri' ile Donatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement