Barış İçin 20 Ülkeyi Gezecekler - Son Dakika
Yerel

Barış İçin 20 Ülkeyi Gezecekler

Ramazan Çay - Kanserli hastalara psikolojik destek veren Psikoonkoterapi Derneği, 2011 yılında açlık, ölüm ve savaş olaylarına dikkati çekmek için 20 ülkede "Barışa Sesleniş" organizasyonu düzenleyecek.

04.01.2012 11:29

Ramazan Çay - Kanserli hastalara psikolojik destek veren Psikoonkoterapi Derneği, 2011 yılında açlık, ölüm ve savaş olaylarına dikkati çekmek için 20 ülkede "Barışa Sesleniş" organizasyonu düzenleyecek.

Dernek Başkanı Uzman Psikolog Sabahat Erler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 3 bine yakın üye sayısıyla bedendeki ve düşüncedeki kanseri yenmek için çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini belirterek, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 27 üniversiteyle iş birliği içinde olduklarını kaydetti.

Erler, bu yıl dünyada açlık, ölüm ve savaş olaylarının çok fazla yaşandığını, bu nedenle bu konuya dikkati çekmek için "Barışa Sesleniş" organizasyonlarını düzenleyeceklerini ifade ederek, ilk organizasyonun KKTC'de başlayacağını, Azerbaycan, Ukrayna, Almanya, Hollanda'da devam edeceğini bildirdi.

Ortadoğu'da yaşanan olayların ve Afrika'daki açlık felaketinin kendilerini derinden etkilediğini dile getiren Erler, şöyle konuştu:

"İnsanlık adına güzel işler başarmak için kirli düşünceleri, kanserli düşünce ve bedenleri iyileştirebilmek adına yola çıktık. Bu hedefimizi büyük çalışmalarla bizlere katılan gönüllülerle amacına ulaştırmaya çalışıyoruz.

'Barışa Sesleniş' organizasyonunda 20 ülke gezilecek. Sesimizi duyurmak için de birçok dilde 'Barışa Sesleniş' kitabı yayımlanacak. Bizim amacımız dil, din, ırk ayırmaksızın insanlığa bir şeyler sunmak. Bizim dilimizden anlamayan insanlar için de çeviri yaparak farklı ülkelere bu şekilde barışa sesimizi duyurmak."

-62 dilde barış kitabı-

Erler, "Barışa Sesleniş" kitabının 62 dilde yayımlanacağını anlatarak, ilk baskının 100 bin olacağının bildirdi.

Barış kitabı sayesinde Türkiye'den dünyaya bir ışık tutmak istediklerini dile getiren Erler, şöyle devam etti:

"Kitapta bizim barışa seslenişimizin yanında her ülkeden çocukların barış mektupları da yer alacak. Çocukların kendi dilleriyle barışa seslenişi, insanlığa sunacakları mektupları bu kitapta yayımlanacak. Mevlana'yı, Şeyh Edebalı'yı ve Anadolu'dan çıkmış tüm değerli insanları dünyaya duyurmak istiyoruz. İnsanlık adına güzel işler başarmak için kirli düşünceleri, kanserli düşünce ve bedenleri iyileştirebilmek adına yola çıktık. Barış, sevgi ve hoşgörüyü Türkiye'den tüm ülkelere duyuracağız."

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Barış İçin 20 Ülkeyi Gezecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement