Bartın'da 'Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bartın'da 'Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı' Etkinliği

Bartın\'da \'Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı\' Etkinliği

Bartın Üniversitesi tarafından ‘Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı’ isimli etkinlik düzenlendi.

09.03.2015 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi tarafından 'Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı' isimli etkinlik düzenlendi.

Bartın Üniversitesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde 'Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı' isimli etkinlik düzenlendi. Çanakkale şehitleri için söylenmiş türkü ve ilahilerin yer aldığı konserle başlayan etkinlik, Çanakkale kahramanları için gazellerin yer aldığı taş plak dinletisiyle devam etti. Sanatçı Recep Ergül'ün Çanakkale'ye özgü türküleri seslendirdiği programda ayrıca Amir Ateş, Sadettin Kaynak, Yıldırım Gürses ve Türk Musikisi'nin diğer bestekarları tarafından bestelenmiş ilahiler, Amir Ateş ve İlahi Grubu tarafından seslendirildi. Anma programı kapsamında ayrıca Çanakkale Zaferi'ne yazılmış ve ilk kez gün yüzüne çıkmış şiirler de okundu. Savaş günlerine ait tamamen orijinal görüntülerin ve fotoğrafların yer aldığı etkinlik, kum sanatı gösterisi ve açılan sergiyle son buldu.

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan sanatçı Recep Ergül, "Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle bu yıl özel bir çalışmaya imza attık. Etkinliğimizde konser, sergi, belgesel ve Çanakkale Savaşı'na özgü dinletilerimiz oldu. Bu programın özelliği fotoğraf sergisinden seslendirilen türkü ve ilahilere kadar tümü Çanakkale üstünedir. Konserimizde insanlarımız Çanakkale'ye özgü duyulmamış çok sayıda türküyü dinledi. Bu programlarımızı toplamda 17 ilde düzenleyeceğiz. Bunun ilki bugün Bartın'da düzenlendi" dedi.

Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş ise, "Devletimizin, hükümetimizin ve önemli kuruluşlarımızın yapması gereken bu kadirşinaslık bizler için canlarını seve seve feda edip bizlere cennet gibi bir vatan armağan eden aziz şehitlerimizin anısına bu programa ilk olarak cennet yurdumuzun cennet köşesi olan Bartın'da başlamış bulunmaktayız. Mart ayı sonuna kadar da programlarımız sürecek" dedi.

Bartın Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Ali Naci Tankut, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Belediye Başkanı Cemal Akın, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da 'Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement