Bartın Üniversitesi'ne 3 Kıtadan Öğrenci Gelecek - Son Dakika
Yerel

Bartın Üniversitesi'ne 3 Kıtadan Öğrenci Gelecek

Bartın Üniversitesi\'ne 3 Kıtadan Öğrenci Gelecek

Bartın Üniversitesi katıldığı Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Formu ve Eğitim Fuarı’nda 7 farklı Afrika ülkesinden 27 üniversiteyle ikili anlaşma imzalayarak, Avrupa ve Asya’dan sonra Afrika kıt’asından da öğrencileri kabul edecek.

29.05.2016 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi katıldığı Türk- Afrika Üniversiteleri İşbirliği Formu ve Eğitim Fuarı'nda 7 farklı Afrika ülkesinden 27 üniversiteyle ikili anlaşma imzalayarak, Avrupa ve Asya'dan sonra Afrika kıt'asından da öğrencileri kabul edecek. Bartın Üniversitesi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) desteğiyle Çankırı Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Formu ve Eğitim Fuarı"na katıldı. 11 Afrika ülkesinden yaklaşık 85 bakanlık yetkilisinin katıldığı fuarda, Bartın Üniversitesi, Sudan, Benin, Uganda, Kamerun, Somali, Etiopya ve Cezair'den 27 farklı üniversiteyle öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini içeren ikili anlaşmalar imzaladı.

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, uluslararasılaşma yolunda Bartın Üniversitesi'nin önemli adımlar attığını kaydederek, "Şu anda 13 farklı ülkeden 94 öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir. Avrupa ve Asya'da yapmış olduğumuz ikili anlaşmalara Afrika kıt'asından da 27 farklı ülkeyi ekleyerek, üniversitemizi 3 kıt'ada tanıtabilmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın Üniversitesi'ne 3 Kıtadan Öğrenci Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement