Başarı Eğitim Vakfına Alman Partner Geliyor - Son Dakika
Yerel

Başarı Eğitim Vakfına Alman Partner Geliyor

Başarı Eğitim Vakfına Alman Partner Geliyor

Manavgat Başarı Eğitim Vakfı ile işbirliği yapmaya hazırlanan Almanya merkezli Internationaler Bund Vakfı yöneticileri, Manavgat Başarı Eğitim Vakfı ve Sarılar Belediyesini ziyaret etti.

14.02.2012 18:03

Manavgat Başarı Eğitim Vakfı ile işbirliği yapmaya hazırlanan Almanya merkezli Internationaler Bund Vakfı yöneticileri, Manavgat Başarı Eğitim Vakfı ve Sarılar Belediyesini ziyaret etti.

Manavgat'a yüksek öğretim düzeyinde okullar yapmak üzere kurulan Manavgat Başarı Eğitim Vakfı, Almanya'da yerleşik olan ve tüm dünyada faaliyet gösteren Internationaler Bund Vakfı yetkilileri tarafından ziyaret edildi. Internationaler Bund Proje Koordinatörleri Klaus- Dieter Stümpfel, Simone Puchta ve Türkiye Genel Müdürü Tarık Bitlis, Manavgat Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Akif İnci, Başkan Yardımcısı Behçet Elbistanlıoğlu, Mütevelli Heyet üyesi Numan Gödek ile görüş alışverişinde bulundu. Akif İnci, yaklaşık altı aydır Bund Vakfı ile görüşmelerde bulunduklarını, Almanya'da başlayan ilk görüşmeden sonra, İstanbul'da bir araya gelindiğini belirterek, "Bugün Manavgat'ta yerinde neler yapılacağını ve detayları görüştük. Uluslar arası çalışmalarda bulunan Bund Vakfı ile sadece eğitim alanında değil sağlık alanında da yapılacak işbirlikleri konusunu ele aldık. Vakıf yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler alabildiğine olumlu geçti. Kısa sürede iki vakıf arasında işbirliği protokolünü imzalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Her iki Vakıf yetkilileri görüşmelerin ardından Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy'u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Sarılar Belediye Başkanı Ersoy'a vakıfları hakkında bilgi veren Internationaler Bund Proje Koordinatörü Klaus- Dieter Stümpfel, Bund Vakfının 1949 yılında kurulduğunu ve şu anda Almanya'da hem gençlerle ilgili projeler hem toplumsal

projeler hem de eğitim alanında çalışmalar yapan en büyük kuruluşlardan biri olduğunu anlattı. Klaus- Dieter Stümpfel, "sadece Almanya'da değil Avrupa çapında sosyal alandaki politikalar ve eğitim politikalarıyla da ilgileniyoruz. 11 bin çalışanımız ile bugüne kadar 350 binden fazla genç ve erişkine ulaştık. Türkiye'de de çeşitli çalışmalar yaptık. Manavgat Başarı Eğitim Vakfı ile de Manavgat'ta çalışmalar yapmak istiyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarı Eğitim Vakfına Alman Partner Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement