Başbakan'dan Çıldır Havalimanı ve Uçuş Okulu Talimatı - Son Dakika
Yerel

Başbakan'dan Çıldır Havalimanı ve Uçuş Okulu Talimatı

Başbakan\'dan Çıldır Havalimanı ve Uçuş Okulu Talimatı

Aydın'ın yarım asırlık hayali olan ve 26 Haziran 2012 günü gerçekleştirilen kira sözleşmesinin ardından çalışmalar yoğunlaştı.

08.10.2012 10:05

Aydın'ın yarım asırlık hayali olan ve 26 Haziran 2012 günü gerçekleştirilen kira sözleşmesinin ardından çalışmalar yoğunlaştı. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın 56 yıllık özlemi olan Çıldır Havaalanı ile ilgili Başbakan recep Tayyip Erdoğan'a 8 Eylül günü teslime tikleri dilekçenin ardından çalışmaların yoğunlaştığını belirtti.

Bilindiği gibi Çıldır Hava alanı için 2011 yılında Aydın Güç Birliği öncülüğünde Milletvekillerinin de desteği ile Aydınlılar Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşmüş konuyu değerlendirme sözü almıştı. Ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun özel uçakla Çıldır Havaalanı inip Aydın'a yaptığı ziyarette ele alınan konu 'Aydın'a pilot okulu açılsın' şeklinde karara bağlanmıştı.

Çıldır Havalimanı'nın bir an önce pilot yetiştirmeye ve küçük çaplı uçuşlara açılması için gayret sarf ettiklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem,

"08 Eylül 2012 tarihinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Aydın'ın önemli sorunlarını içeren bir dilekçe sunmuştuk. Sayın Başbakanımız da konuyla yakından ilgilendi. Dilekçe'nin ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından gönderilen yazıda "İşletmeci kuruluş olan THY Aydın Çıldır havalimanı İşletme A.Ş. tarafından, Aydın Çıldır Havalimanına 25 milyon TL civarında yatırım yapılması planlanmakta olup, neticesinde Dünyanın en önemli uçuş eğitim merkezlerinden birisinin kurulması hedeflenmektedir. Bu kapsamda: Mevcut pist tadil edilerek geliştirilecek ve aletli iniş imkanları kazandırılacaktır. Eğitim uçaklarının ve gelecek misafir uçakların park etmesine imkan verecek kapasitede apron sahası, Bakım ve koruma hangarları ile tesisleri, Havalimanı işletme binaları (kule, birfing meteoroloji, sağlık, itfaiye ve güvenlik birimleri) Alt yapı tesisleri (trafo binası, su deposu arıtma vb), Akademinin idari ve yönetim kısımları ile dershaneler, laboratuarlar, simülatörler, brifing ve toplantı salonları gibi eğitim tesisleri, Eğitime katılacak yabancı öğrenciler dahil toplam 300 öğrencinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılan sosyal tesislerin inşası gerçekleştirilecektir" denildi.

"300 ÖĞRENCİ YILLIK 10 MİLYON EURO GİRDİ HEDEFLENİYOR"

Genel Müdürü Orhan Birdal tarafından havayolu taşımacılığı ve kargo taşımacılığının eğitim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde gerçekleştirileceğinin belirtildiğini ifade eden Milletvekili Mehmet Erdem, "Bu meyanda; THY Uçuş Eğitim Akademisi pilot yetiştirme kapasitesinin 150'ye çıkarılmasına ilişkin çalışmalara başlandığı belirtildi. Müteakip aşamada ilave olarak ortalama yılda 150 yabancı pilot adayına eğitim verileceği ve bu sayede ülke ekonomisine yılda 10 milyon Euro girdi sağlayabilecek kapasitenin hedeflenmektedir" dedi.

(İK)

08.10.2012 09: 42: 06

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başbakan'dan Çıldır Havalimanı ve Uçuş Okulu Talimatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement