Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırımcı Hizmetleri Daire Başkanı Rumeli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırımcı Hizmetleri Daire Başkanı Rumeli Açıklaması

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırım Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Rumeli, global yatırımcıların, Türkiye'nin son 10 yılda gösterdiği gelişme ve kalkınma karşısında şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemediğini belirtti.

12.09.2012 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırım Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Rumeli, global yatırımcıların, Türkiye'nin son 10 yılda gösterdiği gelişme ve kalkınma karşısında şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemediğini belirtti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan (İKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Rumeli başkanlığında bir heyet Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban'ı ziyaret ederek, yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Rumeli, ziyaretteki açıklamasında, Türkiye'nin yatırım ortamını ve ekonomide elde ettiği başarıları yurt dışında her ortamda tanıttıklarını ifade etti. Yatırım yapmaya karar veren firmalara her türlü süreçte, sonuç odaklı önemli destekler verdiklerini dile getiren Rumeli, şunları kaydetti:

"2006 yılında kurulmasına karşın ajansımız, yürütmüş olduğu başarılı faaliyetler nedeniyle Dünya Bankası tarafından bu sene dünyadaki 181 yatırım ajansı arasından 13. en başarılı yatırım ajansı olarak belirlendi. Başbakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve doğrudan Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beye rapor veren oldukça genç bir kurumuz. Ajans Başkanımız sayın İlker Aycı başkanlığında, 5 daire başkanı, Ankara ve İstanbul'da çalışan 60'a yakın ülke ve sektör uzmanımız ve yurt dışında en önemli ülkelerde bulunan 16 yabancı danışmanımızla ülkemizin ekonomi ve teknoloji alanlarında kalkınmasına ciddi faydalar sağlayan ve geniş istihdam imkanı oluşturan yatırımların ülkemize kazandırılmasında bugüne kadar önemli roller üstlendik."

Rumeli, özellikle ithal edilen ürünlerdeki yatırımların ve Türkiye'yi ihracat üssü olarak değerlendirmek isteyen yatırımcıları teşvik ettiklerini vurguladı.

"Global yatırımcılar, ülkemizin son 10 yılda göstermiş olduğu gelişme ve kalkınma karşısında şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemiyor" diyen Rumeli, ülke adına yürütülen yatırım, tanıtım ve yatırım destek faaliyetlerinde, kalkınma ajanslarının bölgedeki en önemli paydaşları olduklarını aktardı.

Kalkınma ajanslarına gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretleriyle, bölgelerin rekabet üstünlüklerini ilk elden güncel olarak gözlemlediklerini ifade eden Rumeli, bölgeler için en uygun destek ve tanıtım stratejilerini tespit ederek işbirliği ve koordinasyon içerisinde hedeflerini uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban ise Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti.

Ziyarette, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, proje direktörleri ve uzmanlar da yer aldı.

Muhabir: Zerin özdilek/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırımcı Hizmetleri Daire Başkanı Rumeli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement