Basına yönelik saldırıya tepkiler büyüyor - Son Dakika
Yerel

Basına yönelik saldırıya tepkiler büyüyor

Basına yönelik saldırıya tepkiler büyüyor

Şanlıurfa'da Muhabir Yusuf Onur Özer'in polisler tarafından önce hakarete uğraması ardından ise darp edilmesine yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor.

07.02.2014 12:12

Şanlıurfa'da uygu yayını yapan Kanal Urfa Muhabiri Yusuf Önur Özer'in önceki günlerde bir olayı görüntülemesi esnasında polisin sözlü ve fiziki şiddetine uğraması ile ilgili olaylar yine gündemde. Saldırıya yönelik tepki gösteren Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Talat Akay, özellikle polis memurlarının tavırlarını kınadığını dile getirdi.

Akay konu ile ilgili yazılı açıklamasında "Şanlıurfa'da bir olayı görüntülemeye çalışan Kanal Urfa muhabiri Yusuf Onur Özer'in görüntü alması Polisler tarafından engellenerek hem darp edilmiş, hemde kamerasının kırılmasına sebep olmuşlardır.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) olarak; meslektaşımızın görevini yapmasına engel olan ve darp ederek kamerasını kıran, hatta hakaretler yağdıran Polis memurlarını kınıyor, Yetkililerin Polis camiasına yakışmayan bu kişiler hakkında gerekli disiplin ve hukuki işlemleri başlatmasını bekliyoruz" dedi.

BİR TEPKİ DE TGC'DEN
Diğer bir tepkinin yükseldiği adres Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ise polis memurları hakkında gerekli işlem yapılması için çağrıda bulundu. İstanbul merkezli cemiyet açıklamasında "Meslektaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren polislerin saptanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ilerleyen bölümlerinde şu ifadelere yer verildi: "Şanlıurfa'da Cevheri Parkı'nda polis ekiplerinin sigara kaçakçılarına yönelik yaptığı bir çalışmayı görüntüleyen Kanal Urfa muhabiri Yusuf Onur Özer, darp edilmiş, kamerası kırılmış, sözlü tacize ve hakarete uğramış, görev yapması engellenmiştir. Gazetecilerin halkı bilgilendirmek ve gerçeklerden haberdar olmasını sağlamak için görev yaptığının tüm emniyet görevlileri artık farkına varmalıdır. Polislerin görevi gazetecilerin işlerini yaparken güvenliğini sağlamak olmalıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nü meslektaşımız Yusuf Onur Özer'i darp eden polisler hakkında işlem yapmaya ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya çağırıyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Basına yönelik saldırıya tepkiler büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement