Başkan Ali Kılıç,protestan Cemaati ile Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Ali Kılıç,protestan Cemaati ile Kahvaltıda Buluştu

Noel bayramı dolayısıyla ilçedeki Protestan Cemaatiyle sabah kahvaltısında buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İyi ki hep beraber bu kubbe altında birlikte yaşıyoruz, farklılıklarımızı birbirimizi anlayarak, dostluk, barış ve sevgi içerisinde aşacağız. Mutlu Noeller” dedi.

26.12.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Noel bayramı dolayısıyla ilçedeki Protestan Cemaatiyle sabah kahvaltısında buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "İyi ki hep beraber bu kubbe altında birlikte yaşıyoruz, farklılıklarımızı birbirimizi anlayarak, dostluk, barış ve sevgi içerisinde aşacağız. Mutlu Noeller" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Noel- Doğuş Bayramı dolayısıyla, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) cemaati onuruna sabah kahvaltısı verdi. Kahvaltıya, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, Maltepe Belediyesi İnanç Birimi Koordinatörü Murat Korkmaz, İPKV Başkanı Timur Topuz, İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal, İPKV Pendik Kilisesi Pastörü Marc Madrigal, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, araştırmacı yazar ve Bektaşi Babası Dursun Gümüşoğlu ve Altıntepe Protestan Kilisesi cemaati katıldı.

"KİMSEYİ AYRIŞTIRMADAN HİZMET"

Açılış konuşmasını şair-yazar Şeref Yılmaz'ın yaptığı buluşmada bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Öncelikle böylesi güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan, yanınızda durmaktan, barış ve sevgi için dua etmekten mutluluk duyuyorum. Daima sevgi kazanacak diyoruz ama toplumları kutuplaştıran anlayışların da önüne geçmek için yeterince mücadele etmiyoruz. Dinleri ayrıştırma aracı olarak gören, insanları birbirine kırdırtan anlayışları ancak sık sık bir araya gelerek, birbirimizi anlayarak çözebiliriz" dedi.

Göreve geldiğinden bu yana kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, halka hizmeti Hakk'a hizmet sayan bir anlayışla Maltepe'yi yönettiğini de sözlerine ekleyen Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: "Kim neye inanıyorsa Maltepe'de başımın üstünde ve kalbimde yeri var. Geçmişi çok iyi analiz ederek, kin ve nefret tohumları yerine sevgi ve barış tohumlarını toprağa atmalıyız. Çocuklar, doğarken hangi anne babadan, hangi dinden olduğunu seçemez. Bu bakış açısıyla düşünüp insanlar arasındaki her türlü ayrımı ortadan kaldırmalıyız. Bunun için de bu coğrafyada, bu topraklarda yerel yönetimlere daha çok sorumluluk düşüyor."

"DİN KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL"

İlçe meydanına dikilen Noel ağacı dolayısıyla yapılan protestoya da değinen Kılıç, "Din kimsenin tekelinde değil. Yapılan protestoların arkasındaki gerçekleri çok iyi biliyoruz. Maltepe'de bizler sevgi yumağı haline gelmiş koca bir aileyiz. İlçemize renk katan herkes bizim onurumuzdur. Her şeye rağmen bütün inançlar kardeştir. Bunu haykırmaya devam edeceğiz. Bizler Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Yunusların sevgi dininden geliyoruz, bunu her yere yayacağız. İyi ki hep beraber bu kubbe altında beraberce yaşıyoruz, farklılıklarımızı birbirimizi anlayarak, dostluk, barış ve sevgi içerisinde aşacağız. Mutlu Noeller" diye konuştu.

"ÜÇ DİNİN TEMELİNDE SEVGİ VAR"

İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal'in duaları sonrası söz alan İPKV Başkanı Timur Topuz da, Ali Kılıç'a hizmetleri ve ayrıştırmadan insanları anlamaya çalıştığı için teşekkür ederken, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, din uğruna hem Hristiyanların hem de Müslümanların birbirlerini katlettiklerini ifade ederek, Kur'an'da Hz. İsa'nın 5 büyük peygamberden biri olduğunu ifade etti ve bütün Hristiyanların Noel Bayramını kutladı.

Son olarak söz alan araştırmacı yazar ve Bektaşi Babası Dursun Gümüşoğlu ise küçük yaşlardan itibaren farklı inanç ve kültürleri tanıdığını belirterek, "Oturduğumuz yer Kuledibi'ydi, apartmanımızın adı Papadopulos Apartmanı'ydı. Apartmanımızda Hem Musevi, hem Hristiyan vardı, ilk paskalya çöreğimi de küçükken yedim. Bu anlamda birbirimizi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, ötelemeden yaşamayı öğrendim. Herkes birbirini anlamalı ve dinlemeli, İseviliği, Museviliğin ve Muhammediliğin temelinde bu anlayış ve hoşgörü vardır. Bugün ne mutlu ki bu sevgiyle Müslümanlar ve Hristiyanlar aynı sofrada. Daima sevgiyle kalın" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ali Kılıç,protestan Cemaati ile Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement