Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, çöp depolama alanında incelemelerde bulundu.
Aydın, 2005-2008 yılları arasında yürüttüğü yoğun çalışma ve 5 milyonluk bir yatırımla Seyfebeli mevkiini AB normlarında düzenli çöp depolama merkezi haline getirmişti. 2009 sonrası yapılan uygulama ile düzenli çöp depolama sisteminden vazgeçilerek alanın vahşi depolamaya dönüştürülmesi Başkan Aydın'ı şaşırttı.
Alanda rahatsız edici görüntülerle karşılaşan Başkan Aydın, alanın tekrar mevzuata uygun biçimde düzenli çöp depolama alanına dönüştürülmesi için başkan yardımcılarına talimat verdi.
İncelemeler hakkında açıklama yapan Başkan Aydın, "Düzenli çöp depolama alanında incelemelerde bulunuyoruz ancak gördüğümüz manzara pek iç açıcı değil. 2005 yılından 2008 yılı sonuna kadar düzenli çöp depolama ile ilgili çeşitli çalışmalar yaparak alanda yatırımın yüzde 85'lik kısmını tamamlamıştık. Alanda gereken çalışmalar tamamlanmadığından hem de yapılan çalışmalar tahrip edildiğinden vahşi depolama yapıldığını görüyoruz." dedi.
Çöp şehirler için önemli sorunlardan biridir diyen Başkan Aydın, "Eğer bunu düzenli şekilde depolayamazsanız hem çevre açısından hem de sağlık açısından büyük tehlike oluşturur. İnşallah en kısa zamanda bu olumsuz görüntüyü sonlandıracağız" şeklinde konuştu. - SİVAS
Son Dakika › Yerel › Başkan Aydın, Çöp Depolama Alanında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?