Başkan Fadıloğlu, Gazeteciler Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Fadıloğlu, Gazeteciler Gününü Kutladı

Başkan Fadıloğlu, Gazeteciler Gününü Kutladı

Şehitkamil Belediye Başkanı M.Rıdvan Fadıloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2012 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye'de gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanunun, gazeteciler için önemli bir mana taşımakta olduğunu dile getiren Başkan Fadıloğlu, "Bu nedenle, tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Demokrasinin temel unsurlarından birinin de özgür bir basının mevcudiyeti olduğunu ifade eden Başkan Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. İlimizde halkımızın daha kaliteli hizmete kavuşması için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren yerel yönetimler olarak basın kuruluşlarının bu hizmet kalitesinin çıtasının yükseltilmesindeki katkılarını çok önemsiyoruz. Kentin daha ileri noktalara taşınması için basınla karşılıklı iş birliğine ihtiyacımız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde kamuoyunun aydınlatılması, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması konularında önemli katkıları bulunan basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Fadıloğlu, Gazeteciler Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement