Başkan Mehmet Cabbar: "Develi'yi daha iyiye taşımak için görevimizin son gününe kadar çalışacağız" - Son Dakika
Yerel

Başkan Mehmet Cabbar: "Develi'yi daha iyiye taşımak için görevimizin son gününe kadar çalışacağız"

Başkan Mehmet Cabbar: "Develi\'yi daha iyiye taşımak için görevimizin son gününe kadar çalışacağız"

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

26.01.2023 11:34  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, "Develi'yi daha iyiye taşımak için görevimizin son gününe kadar çalışacağız" dedi.

Dernekte düzenlenen programa Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan ve dernek üyeleri katıldı. Dernek faaliyetleri konusunda açıklama yapan Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan, "Derneğimiz 2004 yılında kurulmuş bir hemşehri Derneğidir. İlk kurulduğunda 500 üyeye sahip olan derneğimiz şu an için Kayseri merkezde yaşayan 75 bin, Develi merkez ve köylerde de 75 bin olmak üzere toplam 150 bin Develili hemşehrimize ulaşmak adına Develimizin tarihi, kültürel, gastronomi, tarım ve hayvancılık, ticaret ve diğer kültürel varlıklarını, zenginliklerini tanıtmak için faaliyetlerini her geçen gün artırarak devam ettirmektedir. Kayseri'de yaşayan, ekonomik ve sosyal yönden durumu iyi olmayan hemşehrilerimize yardımlarda bulunmak, her sene Ramazan ayında yardım paketleri dağıtmak, Ramazan aylarında geleneksel iftar programları düzenlemek, her yıl geleneksel hale gelmiş "Aşık Seyrani'nin Bestelenmiş Şiirlerinden Türkü Dinletisi" programını gerçekleştirmek, 15 günde bir dernek merkezinde konusunda uzman akademisyenlerimiz tarafından üyelerimizi bilgilendirme amaçlı seminerler düzenlemek gibi faaliyetleri yürüten derneğimiz, Cuma günleri hariç haftanın 6 günü açık tutulmaktadır. Develi merkez ve köyler ile beraber 150 bin kişiye yakın nüfusa sahip bir ilçenin Kayseri'deki Sivil Toplum Örgütü görevini üstlenmek bizlere ağır sorumluluklar yüklemektedir. Derneğimiz Kayseri'de yaşayan Develili hemşehrilerimizi bir araya getirmek, birbirinden haberdar olmasını sağlamak, iyi günde mutluluklarını kötü günde sıkıntı ve kederlerini paylaşmak, Develimizin tarihi, kültürel, gastronomi, tarım, hayvancılık, ticaret ve diğer kültürel varlıklarını ve zenginliklerini tanıtmak amacıyla kurularak faaliyetlerini bu yönde sürdürmektedir. Kayseri'deki Develi lobisini oluşturmak amacıyla da siyasi olarak herkese eşit mesafede durmuş, Develi'nin değerlerine parti gözetmeksizin sahip çıkmış ve çıkmaya da devam etmektedir. Derneğimiz, dürüst, memleket sevgisi olan, aidiyet duygusunun ve birlikteliğin ön planda olduğu bir anlayışla faaliyetlerini yürütmektedir. Bu yönüyle de Kayseri'de kurulu bulunan STK'lar içerisinde çalışmaları ve faaliyetleri ile örnek olmaktadır" dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da ilçede yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamasında, "Burada kıymetli hemşehrilerimizi hep beraber görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. Başkanımız yapılan faaliyetlerden bahsetti ama aslında Develimizle alakalı görünmeyen faaliyetlerde bizlere de destekler verdiler. Bizim buradaki bir gücümüz ve dayanağımız gibi hissediyoruz. O yüzden burada bulunan tüm kardeşlerimizin ve kaymakamımızın çok emekleri var hem bizim hem de Develimizin üzerinde. İnşallah bundan sonra da birlik, beraberlik ruhuyla yine Develimize neler yapabiliriz diye gayret etmeye devam edeceğiz. Bizim Develi için çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi hepimizin bildiği gibi ikinci meydan projemiz olan meydanımızın hemen yanında şu anda taksi durakları olarak kullandığımız Seyrani İlkokulu'nun önündeki 6 bin metrekarelik alanda ikinci meydanımız yapılacak. İhalesine çıkılan buydu. İnşallah altında otoparkıyla, üstünde de çok güzel nezih alanlarıyla Develimize yakışan bir meydan yapacağız. Bu ay içerisinde ikinci çıkılan ihale de şehir dışındaki terminalimiz. Biliyorsunuz yerini Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh ağabey satın almıştı büyükşehir olarak. Şu anda onun da ihalesine çıkıldı. İnşallah o da bu sene başlayıp sezon sonu bittiğinde Develimizin bir ihtiyacını da karşılamış olacağız. Son olarak benim de hayati derecede önemsediğim kentsel dönüşüm projemiz var. Burada da yılbaşına kadar Memduh ağabeyimizin ekipleri bize destek oldular. Hak sahipleriyle sözleşmelerimiz yüzde 67'lere geldi. İnşallah 75'e ulaştığımızda ihaleye çıkma ve inşaatı yapma durumumuz meydana geliyor. Dolayısıyla benim de Develi adına çok önemsediğim bir proje. Develimizi daha güzele, daha iyiye taşımak adına görevimizin son gününe kadar çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz. Böyle bir ortamı hazırladığınız için başta dernek başkanımıza, yönetime ve katılanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Develi Kaymakamı Mehmet Tunç ise, "Başkanım da ifade etti, yerel yönetimlerin vatandaşın doğumundan ölümüne kadar her türlü hususta hizmet üretmesi gerekiyor. Biz de merkez teşkilatının taşra birimleri olarak, devletin temsilinde istiyoruz ki bulunduğumuz yerlerde vatandaşımızın ve ilçemizin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına bizim de hat safhada katkılarımız olsun. Vatandaşımızla hemhal olmaya çalışıyoruz. En uzak mahallemizden en yakın mahallelerimizde yaşayan her türlü vatandaşlarımıza dokunmaya çalışıyoruz. Bu bizim asli görevimiz. Hep birlikte olmalıyız ki ilçemizi gerçekten istediğimiz noktalara taşıyabilelim. Bunun derdindeyiz ve gidene kadar da bu böyle olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı İsmail Arslan tarafından Başkan Mehmet Cabbar'a ve Kaymakam Mehmet Tunç'a teşekkür plaketi takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Mehmet Cabbar: 'Develi'yi daha iyiye taşımak için görevimizin son gününe kadar çalışacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement