Basketbol: Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası - Son Dakika
Yerel

Basketbol: Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda yarın Eskişehir'de oynanacak final maçında, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park basketbol takımları kupa tarihinde finalde ilk kez karşılaşacak.(BESYO) Spor Salonu'nda düzenlenen Spor Toto Erkekler...

09.02.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda yarın Eskişehir'de oynanacak final maçında, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park basketbol takımları kupa tarihinde finalde ilk kez karşılaşacak.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

(BESYO) Spor Salonu'nda düzenlenen Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Final maçları sonunda finale kalan Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park, 10 Şubat saat 15.00'de karşı karşıya gelecek.

Final maçı öncesi Fenerbahçe Ülker Yardımcı Antrenörü Ertuğrul Erdoğan ve oyuncusu Kaya Peker ile Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman ve oyuncusu Ender Arslan, AÜ BESYO Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Fenerbahçe Ülker Yardımcı Antrenörü Erdoğan, takımın başantrenörü Simone Pianigiani'nin sağlık durumuyla ilgili olarak, "Hakikaten sıkıntılı bir durum. Yarın maça gelebileceğini tahmin etmiyorum. Geçmişte de böyle bir rahatsızlığı olmuş. Ne kadar daha hastanede kalacağına doktorlar da karar veremiyor. İnşallah, en kısa sürede aramızda olacaktır" dedi.

Oyuncuların gayretinin kendilerini ümitlendirdiğini ifade eden Erdoğan, final maçıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Türkiye Kupası, tek maçlık bir final. Bir derbi olmanın ötesinde. Tek bir maç oynuyorsunuz ve o gün oyuncular ile antrenörlerin performansı çok önemli. Tahmin ediyorum, tutarlı oynayan takım avantajlı duruma geçecektir."

Fenerbahçe Ülker oyuncusu Kaya Peker de "Şimdi kupayı burada görünce finali kazanma isteğim, iki kat daha arttı" diye konuştu.

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman ise Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani'ye "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, şunları kaydetti:

"Kendisini bu sabah ziyaret ettim. Zor günler geçiriyor. Bugün beşinci günü, ciddi anlamda enfeksiyon kapmış durumda. Maçlar önemli, ama her şeyden daha önemli olan sağlıktır. Kendisine acil şifalar diliyorum."

Zor bir kurayla turnuvaya başladıklarını anlatan Ataman, tek hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu söyledi.

Ataman, finalde oldukları için mutlu oldukları vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Galatasaray basketbol takımı, en son 1995 yılında final oynamış ve onu da kazanmış. Galatasaray basketbol takımı, 18 yıldır Türkiye Kupası'nda final dahi oynamamış. Bu finale çıkarak camia ve taraftarlarımıza basketbolda Galatasaray'ın varlığını, değerini göstermiş olduk. Finaldeki tek hedefimiz, kupayı kazanmak olacak. Karşımızda çok güçlü bir takım var. Ama bizim de çok iyi bir kadromuz var. Yarın tahmin ediyorum, Eskişehirli basketbolseverler, son yılların en zevkli, çekişmeli bir rekabetine, derbi finaline tanıklık edecekler. Biz bu takımımızla bütün kupalara talibiz."

Galatasaray Medical Park oyuncusu Ender Arslan da "Bu kupayı herkes gibi biz de kazanmak istiyoruz. Umarım, taraftarımızla birlikte kupayı kaldıran taraf oluruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Basketbol: Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement