Batman'da 'Bu Benim Eserim' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi - Son Dakika
Yerel

Batman'da 'Bu Benim Eserim' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Batman\'da \'Bu Benim Eserim\' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

TÜBİTAK öncülüğünde Batman'ın ev sahipliği yaptığı, 'Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasında dereceye giren toplam 200 kişiye plaket ve katılım belgesi verildi.

12.04.2012 16:13

TÜBİTAK öncülüğünde Batman'ın ev sahipliği yaptığı, 'Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasında dereceye giren toplam 200 kişiye plaket ve katılım belgesi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile 7.si gerçekleştiren 'Bu Benim Eserim' adlı proje sergisinin ödül töreni yapıldı. Van'da meydana gelen deprem nedeniyle bu yıl Batman'da gerçekleştirilen ve Batman, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak, Muş ve Van illerinin katılımıyla matematik, fen bilimleri olan fizik kimya biyoloji dallarında 70 projenin yarıştığı matematik ve fen bilimleri Batman Bölge Proje yarışması Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda saat11.00'da ödül töreni yapıldı. Ödül törenine Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof.Dr. Cemil Tunç, Üniversitesi Rektörü A.Selam Uluçam, protokol üyeleri, bölge okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Dereceye giren 170 öğrenci ve 30 öğretmen toplamda 200 kişiye plaket ve katılım belgesi verildi. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Bu proje çalışmasıyla çoğumuzun bazen farkına vardığı, bazen adını koymadığı ama hissettiği 'Proje Kültürü' dediğimiz olgunun eğitim çevremizde canlandığına şahit olduk" dedi. Bilimsel araştırmanın öneminin her geçen gün arttığını ve çağımızda bilim insanı yetiştirmenin bu nedenle zorunlu hale geldiğini belirten Akboğa, "Muasır medeniyetler seviyesine geçmek hedefinde olan ülkemizin, genç beyinlerin buluşlarına duyduğu ihtiyaç ve verdiği önem bir kat daha artmaktadır. Gelişmiş ülkelerin bilimle zirveye çıktıklarını görüyoruz. Ancak burada önemli olan bir diğer durumda bilim adamlarının erdemli, sağduyulu ve nitelikli olarak yetişmeleridir. Bu tür organizasyonlar öğrencilerimiz üzerinde çok önemli etkiler bırakmaktadır" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman'da 'Bu Benim Eserim' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement