Bayraktar Köyü'nün Seraları İlk Ürünlerini Verdi - Son Dakika
Yerel

Bayraktar Köyü'nün Seraları İlk Ürünlerini Verdi

Bayraktar Köyü\'nün Seraları İlk Ürünlerini Verdi

Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi kaynaklı, "Yüzde 50 Hibe Blok Sera Projesi" kapsamında yer alan 11 seranın açılış töreni Bayraktar Köyü'nde gerçekleştirildi.

29.06.2012 16:17

Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi kaynaklı, "Yüzde 50 Hibe Blok Sera Projesi" kapsamında İzmit'in Bayraktar Köyü'nde Nisan ayında kurulan seralar ilk ürünlerini verdi

Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi kaynaklı, "Yüzde 50 Hibe Blok Sera Projesi" kapsamında yer alan 11 seranın açılış töreni Bayraktar Köyü'nde gerçekleştirildi. Törene Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah, Öztürk, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Bu proje kapsamında Bayraktar Köyü'nde 11, Gebze Kadılı Köyü'nde ise 2 tane sera yapıldığı ve her bir seranın kapladığı alanın da bin 80 metre kare alan olduğu açıklandı. Yüzde 50'si İl Özel İdaresi diğer yüzde 50'si de köy çiftçilerinin katkılarıyla yaptırılan seralarda domates, biber, patlıcan, kışın da kışlık ürünler yetiştiriliyor. Ürünler Bambus arı türü ile kimyasal ilaçlar kullanılmadan yetiştiriliyor. Proje kapsamında harcanan toplam maliyet ise 443 bin 326 lira.

Program Bayraktar Köyü Muhtarı Metin Ortaç'ın konuşmasıyla başladı. Köyün geçimini tarımdan sağladığını belirterek sözlerine başlayan Ortaç, "Köyümüz yeniliği ve gelişimi takip eden bir merkezdir. Tabi bazı sıkıntılarımız da yok değil" dedi. Ardından söz alan Öztürk ise seracılıkta ilköğretim seviyesinden lise seviyesine geçildiğini vurgulayarak, "Asıl amacımız üniversite seviyesine gelmek. Bir önceki seralarımıza göre daha az zirai ilaç kullandık. Bu çalışmaların devam edeceğini de buradan duyuruyorum" şeklinde konuştu. Son olarak söz alan İzmit Kaymakamı Sabit Kaya da tarım alanında Bayraktar Köyü'nün başarısını övdü.

Kaya, "Bu tarım işleri zordur. Fakat yapılan üretim gerekli ve bize yetecek kadardır. Seracılık çiftçiliğin kuyumculuğu gibidir. Bu köyümüz her türlü ilgiyi bu anlamda hak ediyor. Devlet olarak görevimiz bu sektörün önünde ki engelleri kaldırıp çiftçinin önünü açmaktır" diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmalar sonrasında ise açılan sera gezilerek, ürünler incelendi. Ayrıca çiftçiler ürünlerin yer aldığı sepetleri konuklara takdim ettiler.

(UU)

29.06.2012 15: 57: 51

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraktar Köyü'nün Seraları İlk Ürünlerini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement