Belediye Vezneleri Hafta Sonunda da Açık - Son Dakika
Yerel

Belediye Vezneleri Hafta Sonunda da Açık

Belediye Vezneleri Hafta Sonunda da Açık

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin vezneleri hafta sonunda da açık olacak.

22.05.2012 11:56

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin vezneleri hafta sonunda da açık olacak. Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Çakan, mükellefleri vergilerini ay sonuna kadar yatırmaları konusunda uyardı.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin (ÇTV) ilk taksitini ödeme tarihi 3 1 Mayıs 2012'de sona eriyor. Vatandaşların vergilerini zamanında yatırabilmeleri için Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tahsilat veznelerinin hafta sonunda da açık olacağı bildirildi. Konuya ilişkin bilgi veren Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Çakan, Emlak ve ÇTV ilk taksitinin Mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi gerektiğini, aksi durumda vergi mükelleflerinin borçlarına yasal faiz uygulamak zorunda kalacaklarını belirtti. Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Veznelerinin önünde olası yığılmaları önlemek ve vatandaşların vergilerini rahat ve zamanında yatırmalarını sağlamak için bir dizi önlem aldıklarını ifade eden Çakan, "Mükelleflerimizin rahat bir şekilde vergi ödemelerini yapabilmeleri için gereken tedbirleri aldık. Bu çerçevede, Mali Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı veznelerimiz 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Mayıs Pazar günleri de hizmet verecek. Vergi mükellefi yurttaşlarımız, son ödeme tarihi 31 Mayıs 2012 Perşembe günü olan vergi ödemelerini merkez hizmet binamızın yanı sıra Yenitaşkent'te bulunan ödeme noktamıza da yapabilirler. Mükelleflerimizin zorluk yaşamaması için vergi ödemelerini son güne bırakmamalarını tekrar hatırlatmak istiyorum. Daha önceki yıllardan, vergi ödemelerinin son gününde belediyemiz vezneleri önünde bir yığılma olacağını tahmin ediyoruz. Bu olası yığılmanın önüne geçmek adına vergi ödemelerinin son güne bırakılmaması yararlı olacaktır. Öte yandan çalışma saatlerinin çakışması nedeniyle normal mesai saatlerinde belediyemize gelip ödeme yapamayacak olan mükelleflerimiz için gelir veznelerimizi hafta sonu da açık tutacağız. Mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerini vaktinde yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Belediyeden verilen bilgiye göre, Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binasında hafta sonu mesai saatlerinde ödeme yapılabilecek ancak Yenitaşkent ödeme noktası sadece normal mesai saatlerinde açık olacak. Ayrıca Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binasında görevli Çözüm Masası görevlileri, vergi beyannamelerinin hazırlanmasında vatandaşlara yardımcı olacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Vezneleri Hafta Sonunda da Açık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement