Besni'de Resulullah Cami'si Hizmete Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Besni'de Resulullah Cami'si Hizmete Açıldı

20.04.2013 11:19

Adıyaman'ın Besni İlçesinde yapımı tamamlanan Resulullah Cami'si hizmete açıldı.

Adıyaman'ın Besni İlçesinde yapımı tamamlanan Resulullah Cami'si hizmete açıldı.

Besni ilçesinde geçen yıl inşaatına başlanan hayırsever vatandaş Resul Akbay ile ilçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Resulullah Cami'sinin açılışı, Adıyaman Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi ve Besni Müftüsü Hanifi Damar'ın katılımıyla gerçekleşti.

Besni Müftüsü Hanifi Damar, açılışta yaptığı açıklamada, caminin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla açılışının yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Damar, "Resul Akbay isimli vatandaşımız caminin inşaatını üstlenmiştir. Maddi olarak kendisinin katkısıyla beraber İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak biz de yaklaşık 100 bin lira civarında bu cami inşaatına yardımda bulunduk. Allah camilerimizi cemaatsiz, minarelerimizi ezansız bırakmasın ve kıyamete kadar minarelerimizden ezan dinmesin" dedi.

Hayırsever Resul Akbay cami yaptırmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Akbay, "Cami yaptırmayı Allah nasip etti ve çok mutluyum. Gelen cemaati görünce mutluluğum iki katına çıktı. Bu yüzden Allah'a binlerce kez şükrediyorum" diye konuştu.

Açılışta yemek ikramında bulunuldu. - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Besni'de Resulullah Cami'si Hizmete Açıldı - Son Dakika


Advertisement