Bilecik Pomem'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Bilecik Pomem'de Mezuniyet Töreni

Bilecik Pomem\'de Mezuniyet Töreni

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi 13. dönem mezuniyet töreninde 409 polis adayı yemin ederek, diploma aldı.

09.06.2014 14:42

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 13. dönem mezuniyet töreninde 409 polis adayı yemin ederek, diploma aldı.

Bilecik Vali Vekili Metin Çınar, Edebali Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının vatana hizmet etme gururunu yaşayabilen nadir kuruluşlardan biri olduğunu belirtti.

Türk polis teşkilatının kuruluşundan bu yana vatan ve millet hizmetindeki kutsal görevini, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, cumhuriyete, anayasaya ve kanunlara bağlı olarak zaman zaman çok şartlar altında, canını, kanını feda etmekten çekinmeksizin yerine getirdiğini ifade eden Çınar, bu vasıfları ile de dünya polis teşkilatı içerisinde hak ettiği saygınlığı kazandığını vurguladı.

"Polis teşkilatı, günümüzde en zor meslek, insanla uğraşan meslektir. Hele insanların, canı, malı ve namusu söz konusu olduğunda polis mesleğinin önemi daha da artmaktadır" diyen Çınar, şöyle konuştu:

"Önce mesleğinizi sonra da insanları sevin, göreceksiniz başarılı olacaksınız. Emniyet ve asayiş hizmeti 24 saatlik bir dönemi kapsadığından gece gündüz, soğuk sıcak demeden sürmektedir. Hizmet koşullarınız çetin ve yıpratıcıdır. Muhatap olacağınız kişiler genellikle sanık ya da şikayetçi kişilerdir. Bu nedenle görevinizi yerine getirebilmek için devamlı tetikte, dikkatli ve uyanık olmak zorundasınız. Ailelerimiz, çocuklarıyla ne kadar gurur duysa azdır."

POMEM Müdürü Mesut Çelebi ise 2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla eğitim hayatına başlayan Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin dinamik ve modern alt yapısıyla kısa sürede Türkiye'nin önde gelen eğitim merkezlerinden biri haline geldiğini ve kuruluşundan bu yana 5 bin 105 polis memurunun teşkilat saflarına katıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından 13'üncü dönem birincisi Necip Kalle'nin diplomasını verdi. İkinci Gökhan Erkek, diplomasını 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Alpay Alper Sır'dan, üçüncü Ozan Erdğan da diplomasını Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın elinden aldı.

Daha sonra Kalle, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Eskişehir POMEM Müdürü Mehmet Tatlı ile diğer protokol üyelerinin yanı sıra ailelerin de katıldığı törende, polis adayları yemin etti, Polis Marşı'nı okudu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik Pomem'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement