Bişder'den Edirne İçin Dev Organizasyon - Son Dakika
Yerel

Bişder'den Edirne İçin Dev Organizasyon

Bişder\'den Edirne İçin Dev Organizasyon

2005 yılından bu yana Edirne iş dünyasına yaptığı katkı ve organizasyonlarla adından övgüyle ve sıkça söz ettiren Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği BİŞDER, son yaptığı çalışma ile Edirne Gıda sektörü ve Edirne tanıtımı için çok önemli bir...

29.11.2013 12:10

2005 yılından bu yana Edirne iş dünyasına yaptığı katkı ve organizasyonlarla adından övgüyle ve sıkça söz ettiren Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği BİŞDER, son yaptığı çalışma ile Edirne Gıda sektörü ve Edirne tanıtımı için çok önemli bir organizasyona imza attı.

TUSKON tarafından organize edilen Dünya Ticaret Köprüsü kapsamında Edirne'de gerçekleşen iş zirvesine başta Edirne Valisi Hasan Duruer olmak üzere Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Keşan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Uzunköprü Ticaret Odası Başkanı Ercan İhtiyaroğlu, Uzunköprü Borsa Başkanı Egemen Aslan ve çok sayıda davetli olmak üzere Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden 25 iş kadını ve iş adamı katıldı.

BİŞDER'in organizasyonu kapsamında Edirne'nin tarihi mekanlarını gezme imkanını da bulan heyet, tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Öztürk yem Fabrikasını ve Olin Yağ sanayisini gezerek bu firmalar hakkında bilgi almış oldular.

Günün açılış konuşmasını yapan BİŞDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İplikçioğlu, "TUSKON tarafından gerçekleştirilen bu organizasyonun bu yılki teması Gıda – Tarım- Hayvancılık ve ekipmanları üzerine idi. Bu kapsamda yurt dışından bin 500 iş adamı Türkiye'ye gelerek 2 gün içerisinde üreticimizle ikili görüşmeler yaptılar. ve bunun neticesinde 500 milyon dolarlık bir iş anlaşması sağladı. İlerleyen günlerde bunun 1 Milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. İş dünyasının bütün sektörleri ile ilgiliyiz. Eğitim camiasının seslerine de kulak veriyor ve dersanler konusunun ilgililer tarafından tekrar gözden geçirilmesinin ülkemize fayda sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Baro Başkanı Mösyö Coco da düşüncelerini ifade ederken; " Biz 2,5 milyon metrekare arazisi olan, 70 milyon nüfusa sahip, 9 Afrika ülkesine sınırı bulunan bir ülkeyiz. Kongo'ya yatırım yaparsanız Afrika'ya açılmış olursunuz. Bu anlamda Edirne gibi Osmanlı'ya başkentlik yapmış tarihi güzel, anladığımız kadarı ile bir tarım kenti aynı zamanda. İki ülke arasındaki köprülerin kurulması için buradayız" dedi.

Toplantıda konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, "Biz inanışımız ve kültürümüz gereği insanları renk, dil, din, ırk ve kıyafetlerine göre değerlendirmeyiz. Biz, yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü sözünü hayat felsefesi yapmış insanlarız. Bu sebeple çok rahat olmalısınız. BİŞDER'in bu organizasyonu için öncelikle yöneticilerine teşekkür ederim. Ben Avcılar Kaymakamı iken TUSKON'un Afrika organizasyonuna katılmıştım. Gerçekten ülkemiz için çok önemli işler başarmışlardır. Bu başarının arkasında yurt dışında bulunan Türk okullarının olduğunu da unutmamak gerekir. İnşallah bahar ayında Edirneli iş adamlarıyla beraber Demokratik Kongo'ya bir heyet düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Gecenin sonunda hediye takdimlerinin ardından hatıra fotoğrafları çekilirken oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bişder'den Edirne İçin Dev Organizasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement