Bitlis'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Bitlis\'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Bitlis'te, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

18.04.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'ın protokole gül dağıtmasının ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, hafta nedeniyle Türkiye'nin birçok yerinde Peygamber Efendimize sevgi selinin oluştuğunu söyledi. Ülke genelindeki bu sevgi selinin Bitlis'e de yansıdığını ifade eden Pektaş, "Bu noktada gerek Kur'an-ı Kerim, gerekse Peygamber Efendimizin bize olan yol göstericiliği, geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Yüce yaradan 'emrolunduğun gibi dosdoğru ol' buyuruyor. Bu manayı idrak etmek, birçok sorunun kökten çözülmesine sebebiyet verecektir. Din samimiyettir. Yönetenin, yönetilene samimi olması gerekir. Bu samimiyeti gönlümüzde yaşattığımız sürece İslam sancağı dalgalanacaktır" dedi.

İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise, "Bütün peygamberlerin dahi nefsi nefsi dediği bir anda ümmeti ümmeti diyen, bize çok düşkün olan Hz. Muhammed Efendimize sonsuz salat ve selamlar olsun. Cenab-ı Allah programımızı hayırlara vesile eylesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz, "Din ve Samimiyet" konulu bir konferans verdi.

Program, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Ömer Faruk Güney ve ekibinin ilahi seslendirmeleriyle son buldu.

Programa Vali Yardımcısı Serdar Aslantaş, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, kurum amirleri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement