Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma Gecesi'nde Zeki Müren Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma Gecesi'nde Zeki Müren Unutulmadı

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma Gecesi\'nde Zeki Müren Unutulmadı

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği dayanışma gecesinde, Zeki Müren'in sesinden kesitler dinletildi. Gecede onur plaketi alan Zeki Özkeskin, Zeki Müren'in Bodrum'da yaşadığı döneme dair anılarını paylaştı. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, gazeteciler arasındaki dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.

18.02.2024 12:40  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği dayanışma gecesinde "Sanat Güneşi" olarak anılan Zeki Müren unutulmayarak, konuklara sanatçının sesinden kesitler dinletildi.

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, Bitez Ambrosia Hotel'de 'Basın Dayanışma Gecesi' ve 1'inci yıl kutlama programı düzenledi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eren Ayhan ve Başkan Yardımcısı Ali Ballı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Programda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da mesajı okunurken, daha sonra Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit konuşma yaptı. Renkli görüntülere sahne olan gecede Bodrum'un duayen gazetecileri Ercan Vuranlar, Zeki Özkeskin, Yaşar Anter, Selda Öztürk, Miyase Hakalan Karlıova, Hüseyin Anıl, Mehmet Özalın ve Oğuz Poyraz adına eşi Asiye Poyraz'a onur plaketi takdim edildi.

Zeki Müren'in sesi duygulandırdı

Gecede onur plaketi alan Zeki Özkeskin, konuklara unutulmayacak bir sürpriz yaptı. Özkeskin, 1990'lı yıllarda Bodrum'da kendisinin sunuculuğunu yaptığı bir radyo programına konuk olan Zeki Müren'in konuşmalarından kesitler dinletti. Duygusal anların yaşandığı gecede, radyo programına konuk olan Zeki Müren'in doğum gününün kutlandığı ve Müren'in "Bodrum'da yaşadığım için çok mutluyum. Şirin kasabanın sıcacık insanları arasında olmak bana büyük bahtiyarlık veriyor. Ne mutlu bana ki doğum günümü Bodrum'da kutluyorum" ifadelerini kullandığı görüldü. Gecede Bodrum Gazeteciler Cemiyetine üye olan gazetecilere rozet takdimi yapıldı. Rozet töreninin ardından Bodrum'da müziğiyle ve sesiyle efsaneleşen Aycan Adalı ve grubu sahne aldı.

"Dayanışmayı büyüteceğiz"

Cemiyetin dayanışma ilkesiyle kurulduğunu söyleyen Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eren Ayhan, "İlçemizde ilk defa böyle bir çalışmayı başarmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu gururu bizimle paylaştığınız ve bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Gazetecilik mesleğini icra eden ve bu mesleğin hakkını veren tüm gazeteci arkadaşlarımızla birlikte çıktığımız bu yolda yaklaşık 30 üyemizle birlikte 1 yılı geride bıraktık. Amacımız yıllardır gazetecilik mesleğinde birçok engel ve sorunla karşılaşan, gece gündüz demeden yazılı ve görsel platformlarda kamu yararına hizmet veren basın emekçileri olarak bir araya gelmekti. Meslek sorunlarımız ve sahada yaşadığımız mücadelelerimiz artık birlik ve beraberlik içerisinde çözüme kavuşacaktır. Bu dayanışmayı el ele verip birlikte büyüteceğiz" dedi.

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Ballı ise, "Oldukça fedakarlık gerektiren bu mesleğe gönül verenler olarak hep bir arada omuz omuza çalışmak amacıyla bu yola çıktık. Sizlerin de bu gecede bizlere verdiğiniz bu destekle ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha anladık" diye konuştu.

"Gazeteciler Bodrum'un imajına katkı sağlıyor"

Bodrum'da görev yapan gazetecilerin Bodrum'u ulusal ve uluslararası arenada iyi yerde tutuklarını söyleyen Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, "Genelde gazetecilerimiz hep haber yapar, bugün kendileri haber olacak.. Bodrum adına kendilerini alkışlıyorum. Bodrum'a çok önemli katkı sağlıyorlar. Bodrum'un Türkiye basınındaki yeri bazen İstanbul'dan önde gelir, bazen sonra gelir ama her zaman haber değeri olan haberler yaparlar. Bodrum'umuzu hem ülkemizde hem uluslararası alanda iyi yerde tutarlar. Bodrum'a yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bodrum'umuzun imajına faydalı olan gazetecilere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma Gecesi'nde Zeki Müren Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement