Bozüyük'te Mangala Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Mangala Turnuvası

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde mangala turnuvası düzenlendi.

16.05.2015 12:42

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde mangala turnuvası düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki turnuvanın açılışına, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner, ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bakıcı, burada yaptığı konuşmada, kentte ilk defa mangala turnuvası düzenlendiğini hatırlatarak, mangala öğrencilerinin Bozüyük'ü temsil edecek duruma geleceklerine inandığını söyledi.

Mangala usta öğreticisi Yıldız Apaydın da usta öğreticiler Binnur Konya ve Öznur Yavun'un gözetiminde 4 kategoride yapılan turnuvaya 110 öğrenci ve yetişkinin katıldığını ifade etti.

Mangalanın, Osmanlı döneminde oynanan bir zeka oyunu olduğunu belirten Apaydın, "Mangala, Osmanlı döneminde şehzadelere savaş stratejilerini geliştirmek için öğretilen bir oyun. Şu anda yaklaşık 5 yıldır ülkemizde hız kazandı. Ecdadımızın oynadığı oyuna sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bozüyük Halk Eğitim Merkezi olarak Bozüyük'te bir açılış yaptık. Önümüzdeki dönemlerde bunu hızlandıracağız" dedi.

Turnuvada, anasınıfı kategorinde yarışan tüm öğrencilere madalya verilirken, ilkokul, ortaokul ve yetişkin kategorilerindeki yarışmacılardan dereceye girenlere de kupa verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Mangala Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement