"Bu Benim Eserim" Proje Yarışması - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Bu Benim Eserim" Proje Yarışması

14.05.2012 17:40

Bozkurt Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerince hazırlanan matematik projesi Türkiye birincisi, fen projesi ikinci oldu.

Bozkurt Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerince hazırlanan matematik projesi Türkiye birincisi, fen projesi ikinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle ilköğretim 6, 7, 8. sınıflara yönelik düzenlenen yarışmanın Ankara'daki Türkiye finaline katılan Bozkurt Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Buse Toprak, "Buserang" adlı matematik projesiyle birinci, Simge Ak ile ortaklaşa hazırladığı "Ayın Karanlık Yüzü" adlı fen projesi ile de ikinci oldu.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projesinin yarım daireler arasında kalan bölgelerin alanını bulmanın en kısa yolu olduğunu belirterek, "Projemin amacı çapları aynı eksen üzerinde bulunan yarım dairelerin alanları arasındaki bağlantıyı kurmak. Daha önce beş işlem yapılarak bulunan bu değer, projemden sonra tek işlemde yapılıyor" dedi.

Türkiye ikincisi olan "Ayın Karanlık Yüzü" projesini hazırlayan Simge Toprak ise projenin amacının Ay'ın bitkilerin çimlenmesi, büyümesi, ve gelişimine etkilerini gözlemleyerek, tarımla uğraşan, bahçecilik ve seracılık yapanların ürün verimini artırmak olduğunu söyledi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bu Benim Eserim' Proje Yarışması - Son Dakika


Advertisement