Bursalı sanayicilere nano teknoloji anlatıldı.
Bursa TSO Organize Sanayi Bölgesi'nin sanayicilere yönelik düzenlediği "Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Nano Teknoloji" konulu seminerde, AB'ye üye ülkelerdeki firmaların uluslar arası Ar-Ge işbirlikleri yaparak, küresel piyasalardaki rekabet gücünü arttırmanın yolları anlatıldı. TÜBİTAK EUREKA Proje Sorumluları Abdurrahman Türk ve Burak Tiftik'in konuşmacı olarak katıldığı seminere sanayiciler ilgi gösterdi. 7. Çerçeve Programı'nın Avrupa Birliği'nin yürütmüş olduğu sivil amaçlı en büyük Ar-Ge programı olduğunu belirten Türk, bu programın kapsamının Avrupa Birliği'nin bütün olarak Amerika ve Japonya gibi ülkelerle rekabet etmesi olduğunu dile getirdi.
Programı TÜBİTAK'ın 1984 yılından beri 4'er yıllık programlar halinde gerçekleştirdiğini kaydeden Türk şöyle konuştu:
"7. Çerçeve Programı hayata geçeli 7 yıl oldu. Konu güdümlü olup Avrupa Birliği'nin ihtiyaçlarına yönelik projeleri destekliyorlar. Bunun altında insan kaynağını geliştirmek, kapasite artırımını gerçekleştirmek gibi farklı amaçlar var. Amaç tüm bu bileşenlerde Avrupa'nın belirli seviyeye ulaşması ve Amerika ile Japonya gibi ülkelerle aynı seviyeye çıkmaktır. Bugün burada bu etkinliği düzenlememizin amaçlarından birisi nano teknolojiden ziyade imalat teknolojisiyle ilgili. Çünkü Bursa'nın kapasitesini düşününce otomotiv, makine imalat, tekstil güçlü olan sektörler arasında yer alıyor." dedi.
NMP denilen malzeme üretim teknolojilerinin altında imalat kısmında neler yapılabilir düşüncesinin yattığını söyleyen Türk, amaçlarının Bursa'da kifirmaları bu programa yönlendirmek olduğunu ifade etti.
Bu programların devamında EUREKA programı kapsamında da imalat teknolojileri ile ilgili konular yer alacağını söyleyen TÜBİTAK EUREKA Proje Sorumlusu Burak Tiftik, Bursa'nın ulusal anlamda düşünüldüğü zaman proje kapsamında birçok konuda diğer şehirlerden önde olduğunu söyledi. Tiftik, "Bursa şu anda çok iyi bir konumda. Birçok Ar-Ge merkezinin olduğunu, birçok projesinin olduğunu görüyoruz. Avrupa Birliği tarafında da daha fazla proje yaparak, amacımız bunların AB'ye katılmalarını sağlamaktır. Sonuç olarak buraya gelmemizdeki maksat, Bursa'nın kapasitesinin ulusal anlamda zaten yeterli olduğu, bunu daha üst seviyelere yani uluslararası boyutlara çıkarmak olduğunu söyleyebilirim" dedi. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Bursa Tso Osb'den Nano Teknoloji Semineri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?