Bursalı Yurttaştan Tepki: "Doktorlar Olmasaydı Benim Gelinim Şimdi Toprağın Altına Girecekti. Sağlıkçılar Giderse Gitsin... Sığır Gidiyor Sanki" - Son Dakika
Yerel

Bursalı Yurttaştan Tepki: "Doktorlar Olmasaydı Benim Gelinim Şimdi Toprağın Altına Girecekti. Sağlıkçılar Giderse Gitsin... Sığır Gidiyor Sanki"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu'nun Bursa Büyükorhan ilçesindeki konuşması sırasında söz alan bir yurttaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hekimler için söylediği “giderlerse gitsinler” ifadesini eleştirdi. 71 yaşındaki yurttaş, "O doktorlar olmasaydı benim gelinim şimdi toprağın altına girecekti. Bunlar benim hiç aklımdan çıkmıyor. Sağlıkçılar giderse gitsin... Sığır gidiyor sanki" diye tepki gösterdi.

05.05.2023 20:53  Güncelleme: 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZEHRA DEĞİRMENCİ/ SİBEL KAHRAMAN

İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu'nun Bursa Büyükorhan ilçesindeki konuşması sırasında söz alan bir yurttaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hekimler için söylediği "giderlerse gitsinler" ifadesini eleştirdi. 71 yaşındaki yurttaş, "O doktorlar olmasaydı benim gelinim şimdi toprağın altına girecekti. Bunlar benim hiç aklımdan çıkmıyor. Sağlıkçılar giderse gitsin... Sığır gidiyor sanki" diye tepki gösterdi.

Millet İttifakı bileşenleri Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde bugün "Nokta Mitingi" düzenledi. Mitinge, Millet İttifakı'nın Büyükorhan ilçe başkanlarının yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı Jülide Akköprü, İYİ Parti Bursa milletvekili adayları Selçuk Türkoğlu, Resul Kaplan, Özgür Şimşek ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Müberra Çakır da katıldı.

"O DOKTORLAR OLMASAYDI GELİNİM TOPRAK ALTINDA OLACAKTI"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu'nun konuşması sırasında Büyükorhan'da yaşayan 71 yaşındaki Şerafettin Yiğit Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlar için kullandığı "Giderlerse gitsinler" sözlerine tepki gösterdi. Yiğit, "O doktorlar olmasaydı benim gelinim şimdi toprağın altına girecekti. Bunlar benim hiç aklımdan çıkmıyor. Sağlıkçılar giderse gitsin... Sığır gidiyor sanki. Böyle dedi sayın Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

Türkoğlu ise vatandaşa, "Eğitimlileri gönderiyor, gençleri gönderiyor. Kim geliyor yerine? 11 milyon Suriyeli, Afgan, Paki geliyor. Türk devletinin ve milletinin en büyük milli güvenlik sorunudur bu. Onları da göndeririz inşallah" sözleriyle destek verdi.

"BÜYÜKORHANLILAR GEREĞİNİ YAPACAK"

Büyükorhan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erkan Aydın şunları söyledi:

"Sorunların hepsini hepimiz biliyoruz. Buradan tekrar ederek bunları perçinlemeye gerek yok. Mesele bu sorunları nasıl çözeceğiz, kim çözecek? 21 yıldır çözmeyenler bugün baktım açılış yapıyorlar. Bir çivi çakana Allah razı olsun diyoruz ama arkadaş oraya hayvan getirecek besicinin yem fiyatını halletmiyorsun, gübre fiyatını halletmiyorsun. İnsanlar inekleri kestiler, süt bugün markette 30 liraları bulmuş. Onunla ilgili hiçbir şey yapmıyorsun. Gidip orada açılış yapıyorsun. Bu hayvancılığın devam etmesi için gerekli olan ziraat odasını kapatıyorsun, adliyeyi kapatıyorsun, PTT şubesini kapatıyorsun. Sonra da diyorsun ki gel kardeşim buraya geri gel, nasıl gelsin, ne ile geçinecek? Bu kadar pahalılıkla nasıl hayvancılık yapacak? Nasıl üretim yapacak? Bunlara çözüm üretin. Ama biz gayet iyi biliyoruz ki 21 yıldır bunları çözmeyenlerin doğru zamanda, doğru adam diyerek çözeceğini çözmeyeceğini de gayet iyi biliyoruz. O yüzden artık geri sayım bir hafta kaldı. Sandıkta Büyükorhanlıların gerekeni yapacağına inancımız tam.

"HAYDİ BÜYÜKORHAN, HAYDİ BURSA"

Bir değişim zamanı geldi. Değişimde bereket vardır. Nüfus yarı yarıya azaldı. Genç kalmadı şu güzelim topraklarda, bu güzelim havada, doğada yaşayacak insan kalmadı. Bırakın, birazcık da değişim yapın bir bereket gelsin. Bizim insanımız doğruyu da bilir ülkesini seveni de bilir. Kuvayi Milliye, Misak-ı Milli sınırlarını bir arada tutarak tutmak için mücadele etmiş, şehit olmuş olmayan insanların kurduğu partiyle bilir ittifakını da bilir. Bunları hiç anlatmaya gerek bile duymuyorum. Haydi Büyükorhan, haydi Bursa diyoruz."

"ÇİFTÇİ TARLASINI EKİP BİÇEMİYOR"

CHP Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı Jülide Akköprü de bütün ittifak bileşenleriyle Bursa'nın her köşesini dolaştıklarını ve yurttaşların sorunlarının aynı olduğunu söyledi. Akköprü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi İnegöl'ün Hoca köyüne gittik. Köylü diyor ki 'sulama sorunum' var. Geçen gece saat 12-1'lere kadar köyleri dolaştık. Karacabey'e gidiyoruz, sulama sorunu. Baraj burada. Oradan buraya su gelmiyor. Çiftçi tarlasını ekip biçemiyor. Baraj yapıyorlar, sonra 'burada bor varmış' diyorlar. Şimdi bu devleti kullanarak kimin kime, neyi rant ettiğini hepimiz artık biliyoruz. Çözüm de belli. Yani bir yılı aşkın zamandır bir Altılı Masa var. ve bu Altılı Masa "sen mi başkan olacaksın, ben mi başkan olacağım' kavgası içinde değildi. Bunu medya yaratmaya çalıştı ama tutmadı. Biz bir yılı aşkın süredir bu ülkenin sorunlarını madde madde, o sorunların nasıl çözüleceğini de alt alta yaptık.

"KURTULUŞ SAVAŞI'NDA ÜLKEYİ NASIL KURTARDIYSAK ŞİMDİ DE ÖYLE KURTARACAĞIZ"

Bir de şu paraları cepleri indirenler var ya o paraları da 'ne götürmüştün sen, hadi bakalım getir buraya' çalışmasını da hazırladık. Bunların hepsini 15 Mayıs'ta hayata geçireceğiz. Şimdi dolaştığım zaman bazıları soruyorlar. Diyorlar ki 'nasıl başaracağız'. Bu kadar ekonomik yük, bu kadar çökertilmiş bir ülke. Ben de herkese şunu söylüyorum: "Çocuklarımıza öğretiyoruz. Bu ülke bir Kurtuluş Savaş'ından çıktı. Çanakkale'ye gidin bakın. 9 yaşında da 70 yaşında da şehitlerimiz var. Yazıyor orada Ermeni, Laz, Çerkes, Yörük. Biz Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda bu ülkenin insanları beraber omuz omuza mücadele ettik, ülkemizi kurtardık. 10. Yıl Marşımız var. Her yerde söylüyoruz, 19 Mayıs'ta da söylüyoruz, 29 Ekim'de de söylüyoruz Onuncu Yıl Marşı. Onuncu Yıl Marşı neyi anlatıyor? Savaştan çıkmış, kıtlıktan, yokluktan çıkmış bir ülkenin nasıl ayağa kalktığını anlatan bir marştır.

"VEKİL SAYISINI ARTIRMAK ZORUNDAYIZ"

Şeker fabrikaları, uçak fabrikası, kendi arabasını ilk 10 yılda üreten bir ülke. Şimdi diyorlar ki TOGG yapıyoruz. E yapacaksın zaten. Yani bununla ilgili bir şeyimiz yok ki. ya ama diyor ki yerli ve milli. Şimdi orada bir dur diyoruz. de ki, 'biz TOGG gibi bir araba yapıyoruz, parçasını İtalya'dan aldık, farını Japonya'dan aldık'. Nereden aldıysak açık söyle, açık konuş. Yerli ve milli ne olur biliyor musunuz; burada üretiriz, buradan dışarı satarız, hakça bölüşürüz. Biz bunu anlarız yerli ve milli. Ama bir toplu iğneyi bile dışarıdan alan, samanı dışarıdan alan bir ülke haline getirdiler. Şimdi demem o ki bu savaştan çıkmış, yokluktan çıkmış bütün hak, hukuku 10 yılda vermiş bir ülkenin, atalarımızın evlatlarıyız bizler. Şimdi neden yapmayalım ki? Potansiyelimiz ve gençlerimiz ortada. Çözüm önerileri ortada. Altılı ittifakta masa da yönetmeye hazır. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bizlerin yapması gereken şey o masadaki vekil sandalyelerini çoğaltmak. Onun için cumhurbaşkanımızla beraber hemen bu altılı ittifakın aldığı kararları 15 Mayıs'ta uygulamaya sokmak için vekillerin sandalye sayısını artırmak zorundayız. Bunu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum. İnanın her yerde bahar esintileri var. 14 Mayıs'a kadar da bu bahar esintilerini fırtınaya dönüştürelim diyorum."

"BU COĞRAFYA MOĞOLLARIN İSTİLASINDAN BERİ BÖYLE YAĞMA GÖRMEDİ"

İYİ Parti Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu Büyükorhanlılara şöyle seslendi;

"14 Mayıs seçimlerine gideceğiz. Geleceğimizle ilgili vereceğimiz bu karar yalnızca kendimizi değil, gelecek nesilleri de ilgilendirir. Ne istedilerse Büyükorhan verdi. Oylarıyla balya verdi mi Büyükorhan? verdi. Kötü olsun diye vermedi. Kötü olsun diye vermedi. Herkes iyi olsun diye verdi. Ama sonuçlarına baktığımızda memleket 21 yılda böylesi bir suistimal, böylesi bir kandırma ve bu coğrafya Moğollar'ın istilasından beri böyle bir yağma görmedi. Gündüz yaşadığımız Türkiye'yle gündüz Büyükorhan'da yaşadıklarınızla Bursa'da Türkiye'de yaşadıklarımızla akşam televizyonlarda konuşulan şeylerin uzaktan, yakından ilgisi yok. Bu bitmeyen bir şahlanma var. Yirmi bir yıl önce söyledikleri vaatleri hala vadeden muhalefet onlar iktidar bizdik. Biz bu yanlışları düzelteceğiz mülakatı kaldıracağız, enflasyonu düşüreceğiz, faizi düşüreceğiz. İşsizliği bitireceğiz diyor. Hayırdır? Bu enkazı kimden aldınız siz? Bizi, kuru soğana muhtaç ettiler. Bir memleket düşünün, en büyük banknotumuzla bir kilo kıyma alamıyoruz."

"BU SEÇİMDE BİR SİSTEM OYLAMASI YAPACAĞIZ"

Konuşmasını sürdüren Türkoğlu, "Kişileri seçmekten önce biz bu seçimde bir sistem oylaması yapacağız. Vadettiğimiz altılı masa ortaya koyup vadettiği yeniden parlamenter güçlendirilmiş parlamenter sistemi mi yoksa bu saray rejimini mi seçeceğiz? Önce buna bir karar vereceğiz" dedi.

Bursalı Yurttaştan Tepki: "Doktorlar Olmasaydı Benim Gelinim Şimdi Toprağın Altına Girecekti. Sağlıkçılar Giderse Gitsin... Sığır Gidiyor Sanki"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bursalı Yurttaştan Tepki: 'Doktorlar Olmasaydı Benim Gelinim Şimdi Toprağın Altına Girecekti. Sağlıkçılar Giderse Gitsin... Sığır Gidiyor Sanki' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement