Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımlar hız kesmeden devam ediyor - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımlar hız kesmeden devam ediyor

- Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımlar hız kesmeden devam ediyor Büyükçekmece Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde riskli olduğu tespit edilen 11 katlı 30 daireden oluşan yapının yıkımı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

08.04.2023 15:59  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımlar hız kesmeden devam ediyor

İSTANBUL - Büyükçekmece Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde riskli olduğu tespit edilen 11 katlı 30 daireden oluşan yapının yıkımı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katılımıyla gerçekleşti.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında, Büyükçekmece Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Cumhuriyet Mahallesi Şafak sokakta yapılan incelemeler sonrasında riskli olduğu ve depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 11 katlı 30 daireden oluşan binanın yıkımı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

" Bizim derdimiz olası bir depremde hiçbir vatandaşımızın burnu dahi kanamamasıdır"

Yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün; "Büyükçekmece'de kentsel dönüşümü yeniden değerlendirdik. 1999 depreminden sonra yapmış olduğumuz planlamayı daha da hızlandırdık. Bugün, Cumhuriyet Mahallesi Beykent Üniversitesi'nin hemen bitişiğinde bulunan, 1989 yılında yapılmış olan bu binanın riskli olduğu tespit edilmiş ve yıkımına başlanmıştır. Teknik incelemelerin sonucunda olası Marmara depremine karşı riskli olduğu tespit edilen 624 konutun 2023 ve 2024 yılları içerisinde yıkılması planlanmıştır. Özellikle Büyükçekmece'de bugüne kadar 40 bine kadar konutu yeniledik. Bizim derdimiz olası bir depremde hiçbir vatandaşımızın burnu dahi kanamamasıdır. 6 Şubatta meydana gelen 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında çalışmaları hızlandırarak olası bir depremde yıkılma tehlikesi olan yapıların yıkım çalışmalarını hızlandırma kararı aldık" şeklinde konuştu.

Büyükçekmece\'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımlar hız kesmeden devam ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımlar hız kesmeden devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement