Büyükler Protestoda, Çocuklar Polislerle Oyunda - Son Dakika
Yerel

Büyükler Protestoda, Çocuklar Polislerle Oyunda

Büyükler Protestoda, Çocuklar Polislerle Oyunda

Manisa'da BDP üyesi bir grubun kurduğu "Demokratik Çözüm Çadırı'nın polis tarafından kaldırılması sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 2'si çocuk 23 kişi adliyeye sevk edildi.

29.04.2011 17:55

Manisa'da BDP üyesi bir grubun kurduğu "Demokratik Çözüm Çadırı'nın polis tarafından kaldırılması sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 2'si çocuk 23 kişi adliyeye sevk edildi. Mahalledeki çocuklar ise çevik kuvvet polisleriyle top oynadı. Gözaltına alınanların adliyeye sevk edilmesi BDP Üyesi bir grup tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi'nde protesto edildi. Çadırın kaldırıldığı alanda toplanan BDP'liler cuma namazı kıldı. Bergama altın madenini eylemleriyle tanınan Oktay Konyar önderliğinde toplanan grup, daha sonra çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerinin önüne kadar gelerek basın açıklaması yaptı.

BDP'nin desteklediği Manisa bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk basın açıklamasında, polisin panzerlerle mahallede beklemesini kamu vicdanının kabul etmediğini belirterek şunları söyledi: "Buradan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz. Buraya sarf etmiş olduğu eforu ülkenin refahı, huzuru, ekonomisi, işsizliğin önlenmesi için harcayacaktı. Polislerle ya da valilikle işimiz yok. Bu halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmesinler. Bu ülkede hukuk bir gün hepimize lazım olacak. Şu anda adliye binası önünde yüzlerce insanımız bekliyor. Bu halk taleplerini bir şekilde dile getirecek. Onlardan biri de demokratik çözüm çadırlarıdır. "

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, BDP Merkez İlçe Başkanlığı önüne gitti. Öte yandan, bölgede geniş güvenlik önlemleri alan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler mahalledeki çocuklara top, tatlı ve çikolata dağıttı. Polisler daha sonra çocuklarla top oynadı, onlarla sohbet etti.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Büyükler Protestoda, Çocuklar Polislerle Oyunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement