Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti

Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu, Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleşti.

09.02.2017 16:36

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu, Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleşti. Genel Kurulda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ kabuk değiştiren, her geçen yıl kalkınan bir ilimiz" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da katıldığı toplantıda tek aday olarak seçime katılan Mehmet Ali Işıkgör, açık oylama sonucunda oy birliği ile yeniden Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Seçim öncesinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Başkan Albayrak, "2017 yılı Tekirdağ için iddialı bir yıl olacak. İlerleyen dönemde bu iddialarda katlanarak hizmeti daha da büyümüş bir Büyükşehir olarak anılacaktır. Tekirdağ'ın nüfusu 972 bin 875 oldu. Bu demek oluyor ki Tekirdağ Edirne'den, Adana'dan, Tokat'tan, Yozgat'tan, Güneydoğudan yani her yerden göç almaktadır. 34 bin 965'lik bir nüfus artışından bahsediyoruz. Türkiye'de böyle bir artış yok. Türkiye'de nüfus artışı en çok olan il durumundadır şuan şehrimiz yüzde 3,77 ile. Şimdi bizlere artık daha da büyük görevler düşüyor. İlçe Kent Konseylerine de Büyükşehir Kent Konseyine de. Herkesi kucaklayacağız ve Tekirdağ'ın kültürünü hep birlikte oluşturacağız. Farklı kültürlerden de çok güzel bir mozaik oluşturacağız. Seneye bir bakacağız ki nüfusun bir milyonları çok daha başkaymış. Büyükşehir de çok şey değiştirir bir milyonluk bir nüfus. Meclis üye sayımız artacak. Örneğin bu yıl Çorlu'nun nüfusunun artması ile 31 meclis üyesinden 37 meclis üyesine çıkmasına neden oldu. Bütün bunları göz önüne alırsak,Tekirdağ kabuk değiştiren, her geçen yıl kalkınan bir ilimiz. Ben artık daha fazla proje bekliyorum. Sosyal ve Kültürel etkinlik tamam. Ama Tekirdağ ilinin tamamını kapsayan yeni projeler hayata geçsin istiyorum. Bizi zorlayacak projeler olsun diye bekliyorum,yeni seçilecek olan Kent Konseyi'nin de bu düşünceler ile hareket edeceği inancındayım. Bütün yatırımlarımızı yaparak şehrimiz için elimizden geleni yapmış bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 30 Mart 2019 da karşınıza çıkacağım hesap vermeye. İnanıyorum ki 2017 yılı Türkiye için Tekirdağ için çok güzel bir yıl olacaktır. Her şey güzelliklerle olacaktır, ben Kent Konseyi'nin bu kongresinin Tekirdağımıza,bütün ilçelerimize, vatandaşlarımıza güzellikler getirmesini diliyor,hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan seçim sonunda 14 kişilik Yürütme Kurulunun isimleri şöyle, Yücel Ayaz, Şenay Becerikli, Muzaffer Doğan, Rıdvan Dırak, Melek Esmer, Seval Eşer, Yıldız Filiz, Mehmet Akif Işın, Mustafa Kahraman, Rahmiye Kural, Kazım Özgür, Feyzullah Süğür, Osman Taşseten ve Yavuz Yalçın. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement