Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

17.03.2012 17:40

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Çanakkala Deniz Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Çanakkala Deniz Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeyi milli bir görev olarak gören aziz şehitlerin azminin ve cesaretinin destanı olduğunu belirtti.

Çanakkale destanını yazan şehitlerin, "Çanakkale Geçilmez" gerçeğini, canlarını feda ederek tüm dünyaya kanıtladıklarını vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

"Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan şehitlerimiz daima gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları asla unutulmayacaktır. Her yıl büyük bir gururla andığımız bu mübarek günler, Türk milletinin hangi şart altında olursa olsun, hürriyet ve istiklali için neler yapabileceğini en açık bir şekilde göstermiştir. Her şehrimizden, her ailemizden mutlaka Çanakkale'de bıraktığı bir şehit yakını vardır. Dünya üzerinde bütün bir millete mal olmuş böyle bir destan yoktur. Aziz şehitlerimiz, Türk Milletinin hiçbir şart ve durumda bağımsızlık ve özgürlüğünden asla ödün vermeyeceğini, ülkemizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşarak tüm dünyaya açık bir şekilde göstermişlerdir. Atalarımız Çanakkale'de 250 bin şehit vermiş, ancak ama geride 70 milyon gururlu yürek bırakmışlardır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Türk milletinin aziz hatıralarını asla unutmayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum."

-Tüfenkci'nin mesajı-

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci de, Çanakkale Zaferi'nin, büyük bir kahramanlık destanının yanı sıra, Türk milletinin, bulunamayacağı fedakarlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtı olduğunu belirtti.

Binlerce gencin, okul diploması yerine şehitlik mertebesine ulaşmayı tercih ettiği için o yıllarda birçok okulun mezun veremediğini hatırlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. ya istiklal ya ölüm diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, bu destanı yazan 250 bin şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum."

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement