Çankaya'da "Her Yönüyle Ecevit" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çankaya'da "Her Yönüyle Ecevit" Konferansı Düzenlendi

Çankaya\'da "Her Yönüyle Ecevit" Konferansı Düzenlendi

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, “Her Yönüyle Ecevit” konferansına ev sahipliği yaptı. Konferansta, eski Başbakan Bülent Ecevit her yönüyle anıldı.

06.11.2022 12:32  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, "Her Yönüyle Ecevit" konferansına ev sahipliği yaptı. Konferansta, eski Başbakan Bülent Ecevit her yönüyle anıldı.

Türkiye'nin eski başbakanlarından, CHP Genel Başkanlığı ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığı yapmış olan ve 5 Kasım 2006 tarihinde hayatını kaybeden Bülent Ecevit, Çankaya'da düzenlenen panel ile anıldı. Ecevitçi Arayış Platformu tarafından Çankaya Belediyesi'nin ev sahipliğinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen panele siyasetçiler, gazeteciler ve Ecevit ailesini seven vatandaşlar katıldı.

HER YÖNÜYLE ANTILDI

Ecevit'in ölümünün 16. yılı dolayısıyla düzenlenen panel, gazeteci Fikret Bila'nın moderatörlüğünde düzenlendi. Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Sami Doğan, siyasetçi Zeki Alçın ve akademisyen Dr. Onuralp Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türkiye'nin eski başbakanlarından, CHP ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığı yapmış Bülent Ecevit her yönüyle anlatıldı.

Dürüst siyaset ve devlet adamlığıyla hafızalarda kalan Ecevit'in gazeteci, şair yanlarını da anlatan konuşmacılar, Ecevit'in 50 yılını özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle geçirdiği ifade edildi. Halkın Karaoğlan'ı Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ile yoldaşlığını da anlatan konuşmacılar, her ikisinin de insanlara, hayvanlara ve doğaya karşı büyük bir sevgi beslediklerini vurguladı. Ecevit'in şiirlerinden örnekler sunan konuşmacılar, birlikte yaşadıkları anılardan da örnekler verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çankaya'da 'Her Yönüyle Ecevit' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement