Çerkezköy'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Çerkezköy\'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.

23.04.2013 15:36

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet meydanında başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İl Genel Meclis Üyeleri, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Metal İş Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, resmi ve özel kurum- kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda Çerkezköylü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Protokol ile vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Zenginal "Bugün milli iradenin ve milli egemenliğin temel dayanağı olan TBMM'nin açılışının 93. Yıl dönümünü milletçe; birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde kutlamaktayız. Milli egemenlik ve çocuk bayramını kutladığımız bu gururlu günümüzde hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." Dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bugünü armağan eden tek lider olduğunun altını çizen Zenginal," Bugün dünya çocuklarıyla beraber kutlamakta olduğumuz bu bayram, gönüllerimizdeki sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularıyla, barış ve huzur dolu bir dünyanın temelini oluşturacaktır." Diye konuştu.

Ahmet Hamdi Zenginal'in konuşmasının ardından Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencilerinden Sudenur Bulut adlı öğrenci önderliğinde andımız okunurken vatandaşlar ve öğrenciler coşkuyla andımızı tekrar ettiler. Andımızın ardından Yıldız Erkekler Basketbol turnuvasında birinciliği elde eden Atatürk İlkokulu ikinciliği elde eden Gazi Osman Paşa İlkokulu ve üçüncülüğü elde eden Nurullah Narin Ortaokulu takım kaptanlarına kupaları ve madalyaları Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan tarafından verildi

Sonrasında Yıldız Kızlar Voleybol turnuvasında birinciliği elde eden Cumhuriyet Ortaokulu, ikinciliği elde eden Gaziosmanpaşa İlkokulu ve üçüncülüğü elde eden Karaağaç İlkokulu kaptanlarına kupa ve madalyalarını CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından verildi. "TBMM ve Çocuk" konulu kompozisyon yarışmasında birinciliği İstiklal Bayramı isimli eseriyle Nurullah Narin Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencilerinden Hilal Akbaba elde ederken ikinciliği 23 Nisan isimli eseriyle Gaziosmanpaşa İlkokulu 7/B öğrencilerinden Ayşenur Çetinkaya, üçüncülüğü Benim Bayramım isimli eseriyle Raif Dinçkök Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencilerinden Burcu Savaş elde etti. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler takdim etti. Şiir yarışmasında ise Sanayiciler İlkokulu 7/A öğrencilerinden Sümeyye Kantaroğlu Şanlı 23 Nisan adlı eseriyle birinci, Raif Dinçkök Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencilerinden Derya Mutlu, En Güzel Bayramdır 23 Nisan adlı eseriyle ikinci ve Nurullah Narin Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencilerinden Hilal Akbaba Yıldızın Sevdalısı, Hilalin Yarenisin adlı eseriyle üçüncü oldular. Öğrenciler ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in elinden aldılar. Resim yarışmasında ise Nurullah Narin Ortaokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden Burcu Eren birinci, 75. Yıl Ortaokulu 4/B öğrencilerinden Ümran Ata ikinci ve Fevzipaşa İlkokulu 3/B sınıfı öğrencilerinden Eylül Leman Erdem üçüncü oldular. Öğrenciler ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz'dan aldılar.

Ödül töreninin ardından Yaren Sena Girgin 23 Nisan temalı şiir okudu, ardından Gazi Osman Paşa İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu koro ekibi 5 şarkıdan oluşan sesli müzik gösterilerini sundular. Vatandaşların çocukların eşlik ettiği müzik gösterisinin ardından Tepe ilk ve ortaokul öğrencilerinin Nasreddin Hoca fıkralarından oluşan bir tiyatro gösterisi sunuldu. İpe un serme gibi konuların kahkahalarla izlendiği tiyatro gösterisi büyük alkış topladı. Atatürk İlkokulu ve İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencilerinin sunduğu geleneksel oyun gösterisi sunuldu. Burada öğrenciler mendil kapmaca, sek sek gibi eski oyunlarımızı hatırlatırken oyun sonunda ay ve yıldız şeklinde sıralanarak büyük bir alkış topladılar.

Tiyatro gösterisinin ardından 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu Ankara havaları ekibi oyunu sahne aldı. Büyük alkış toplayan oyunun ardından Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinin folklor ekibi sahne aldı. Geleneksel Karadeniz müzikleriyle büyük bir performans sergileyen okul öğrencileri ayakta alkışlandı.

Tören alanında yaşıtlarını gösteri sunarken balon satan bir çocuk ise dikkat çekti. Bu güzel ve anlamlı günü çalışarak geçirmek zorunda kalan minik çocuk vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Tören folklor gösterisinin ardından vatandaşların alkışlarıyla sona erdi.

23.04.2013 15: 26: 22

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement