Cezaevleri ve Sağlık Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Cezaevleri ve Sağlık Çalıştayı

Cezaevleri ve Sağlık Çalıştayı

Mardin'de DTK Sosyal Politikalar Komisyonu Sağlık Grubu tarafından "Cezaevleri ve Sağlık Çalıştayı" düzenlendi.

21.05.2012 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de DTK Sosyal Politikalar Komisyonu Sağlık Grubu tarafından "Cezaevleri ve Sağlık Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştay KESK Mardin Şubeler Platformu Eğitim Salonu'nda başladı. Çalıştaya; Adli Tıp Uzmanları Derneği (ATUD), Türkiye Barolar Birliği (TBB), İnsan Hakları Derneği (İHD), Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası (SES), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV), Türk Tabipler Birliği (TTB), Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD FED), Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Asrın Hukuk Bürosu, MEYADER ve Mardin'den çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Bir gün süren çalıştayda, cezaevi sorunları, uzun tutukluluk süreleri, tedavi sorunları ve hükümlülerin ölüm haberleri ve tecrit konuları ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan DTK Başkanlık Divan Üyesi Edip Yaşar, çağın yükselen değerleri özgürlükler ve demokrasi olmasına rağmen Ortadoğu ve Türkiye'yi yöneten iktidarların bu değerleri görmezden geldiklerini ve kendi içerisinde sorunlarla boğuşan ülkeler konumunda olduklarını söyledi. Yaşar, Türkiye'nin en baştaki sorununun Kürt sorunu olduğunu ve bunun özünde demokrasi ve özgürlükler sorunu olduğunu ileri sürerek, "Çözümü de demokratik ve özgürlükçü olmalıdır. Aynı zamanda Türkiye'deki Kürt sorunu sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun ve dünyanın sorunu haline gelmiştir. Dünya benzer sorunları diyalog ve müzakerelerle çözerken, birçok çözen ülkeler olmasına rağmen maalesef bu ülkeyi yönetenler halen çözümü iflas etmiş ve çürümüş, genellikle çözüm getirmeyen politikalarla aramaktadırlar. Bu da yetmezmiş gibi Amerikan predatorlerde çözümü aramaktadırlar. Bu da yeni Uludereler, yeni acılar, yeni siyasal, sosyal ve ekonomik krizler demektir. Artık bu ülkeyi yönetenler bu gerçeği görmelidirler ki, bunlar çözüm değildir. Sorun demokratik değerlere, özgürlük taleplerine yanıt verilerek çözülecektir" dedi.

Yaşar, Türkiye'nin İmralı'da ve Oslo'da başlattığı diyalog ve müzakere görüşmelerini yeniden başlatması gerektiğini vurgulayarak, "Bugün operasyonel politikalar sonucu aralarında Kürt siyasetçileri, çocukların, anaların, aydınların, yazarların, emekçilerin, gazetecilerin ve akademisyenlerin bulunduğu binlerce kişi tutuklanarak, cezaevine konulmuşlardır. Operasyonel politikalar çözüm olmadığı gibi halklar arasında da birlikte yaşam duygularını zayıflatmakta ve halkları da birbirinden uzaklaştırmaktadır" diye konuştu.

"Cezaevleri ve Sağlık Çalıştayı" açılış konuşmasından sonra basına kapalı bir şekilde devam etti. Çalıştay, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona ereceği bildirildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cezaevleri ve Sağlık Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement