CHP'den İmo'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

CHP'den İmo'ya Ziyaret

CHP\'den İmo\'ya Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer ilçe teşkilatı, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

22.08.2013 12:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer ilçe teşkilatı, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde bulunan İMO Şubesi'ndeki ziyarette konuşan İlçe Başkanı Özgür Şahin, "İMO Bursa'nın meselelerine ilgisiz kalmayan, sık sık kamuoyunu bilgilendirmeyi ihmal etmeyen önemli bir kurum" dedi.

Nilüfer Belediyesi ile önemli iş birliklerine imza attıklarını belirten İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ise, "Türkiye çapında belki de en iyi çalışmayı Nilüfer Belediyesi ile yaptık. 2006 yılında yaptığımız protokol ile deprem envanteri çalışmaları ile Nilüfer ilçesinde bütün binalar elden geçirildi. Nilüfer bölgesi planlı yapılaşmanın olduğu bir ilçe olmasına rağmen ilk defa bir ilçe belediyesi binalarla yüzleşmeyi göze aldı. Nilüfer ilçesinde acilen müdahale edilmesi gereken binalar belirlendi. Yanlışı olduğunu düşündüğümüz konulara itiraz ettiğimizi, kabul edilmeyen itirazlarımızı yargıya taşıdığımızı da belirtmek isteriz" diye konuştu.

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ile ilgili kanunla hükümetin yapılarla yüzleşmeyi göze aldığına dikkat çeken Necati Şahin, yasayı önemsediklerini belirterek, "Kentsel dönüşümün hedefi binaları depreme dayanıklı hale getirmek olmalı. Maalesef yasadaki boşluklar kullanılarak Bursa ovasında yeni imar alanları açılmaya çalışılıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yıldırım Mevlana Mahallesi'nden kentsel dönüşümün startını verdiği gün yaptığı konuşmayı önemli bulduklarını söyleyen Şahin, "Başbakan Erdoğan, rant oluşturulmasın, fazla kat yapılmasın, yoğunluk arttırılmasın diyerek bizim düşüncelerimize tercüman oldu. Biz konuşsaydık aynı şeyleri söylerdik. Yerel yönetimler bu yasanın alt yapısını iyi oluşturmamakta. Başbakanımız da bu projenin yanlış olduğunu biliyor. Temeli attı, ama projede revizyon istedi" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den İmo'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement