CHP Manisa'da Ön Seçim - Son Dakika
Yerel

CHP Manisa'da Ön Seçim

CHP Manisa\'da Ön Seçim

Manisa'da, 14 bin 716 parti üyesi, milletvekili aday sıralamasını belirlemek için sandığa gitti

03.04.2011 16:48

CHP Parti Meclisi'nin aldığı karar çerçevesinde ön seçime gittiği 29 ilden biri olan Manisa'da, 14 bin 716 parti üyesi, milletvekili aday sıralamasını belirlemek için sandığa gitti.

Manisa merkez ve ilçelerinde, İl Seçim Kurulu denetiminde yapılan ön seçimde, 45 milletvekili aday adayı arasından parti yönetimince "kontenjan adayı" olarak ayrılan 2. sıra milletvekili adaylığı dışında kalan 9 adayı belirlemek üzere oy kullandı.

CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa'da il merkezi ve 15 ilçede 14 bin 716 parti üyesinin İl Seçim Kurulunun denetiminde sandık başına gittiğini belirtti.

Ön seçim için 10'u il merkezinde olmak üzere toplam 59 sandık kurulduğunu kaydeden Kopal, "CHP'de demokrasi işliyor. Yapılan seçimler partililerin hür iradisinin bir tecellisi olarak sandığa yansıyacak. Bu hava genel seçimlere de yansıyacaktır. Bize bu imkanı sağlayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederiz"dedi.

CHP Manisa milletvekili aday adayları, Manisa merkezde ön seçim için sandıkların kurulduğu ve toplam 2 bin 670 üyenin oy kullanacağı Ahmet Tütüncü İlköğretim Okulu'nda son kez kendilerini partililere tanıtmaya çalıştı.

Aday adayları ön seçime katılmak için okula gelen partililere broşür ve çeşitli tanıtım malzemeleri vererek oy istedi.

CHP Manisa milletvekili aday adaylarından Ali Arslan'ın propaganda çalışmalarına kızı da destek verdi. Partilileri üzerinde babasının isminin yazılı bulunduğu önlükle tek tek okul girişinde karşılayan Gülçin Arslan, babası için oy istedi.

Milletvekili aday adaylarının da partiye üye olmaları ve ikametgahları Manisa'da bulunması halinde oy kullanabildiği ön seçimde, aday adayları arasında yer alan CHP Milletvekili Şahin Mengü ikametgah adresi Ankara olduğundan, Prof. Dr. Hüseyin Karakayalı ve Dr. Tur Yıldız Biçer ise parti üyesi olmadıkları için oy kullanamadı.

Bu arada CHP'nin parti üyesi kaydı ile Yüksek Seçim Kurulu'ndaki parti üyesi arasındaki fark nedeniyle yaklaşık 500 partilinin de oy kullanamadığı ileri sürüldü.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Manisa'da Ön Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement