CHP'nin Cemiyet Ziyaretinde Tutuklu Gazeteciler Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Cemiyet Ziyaretinde Tutuklu Gazeteciler Konuşuldu

CHP\'nin Cemiyet Ziyaretinde Tutuklu Gazeteciler Konuşuldu

CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy ve yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

10.01.2012 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy ve yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette tutuklu gazeteciler ve Kayseri basınının genel görünümü konuşuldu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, hakkında soruşturması devam eden 8 bine yakın ve tutuklu bulunan 100 civarında gazeteciye atıfta bulundu ve demokrasinin işlerlik kazanabilmesi için özgür basının şart olduğunu vurguladı. Altınkaya, CHP Milletvekili ve aynı zamanda gazeteci olan Mustafa Balbay'ın da tutukluluğuna işaret ederek, "Arzumuz daha güçlü bir basın, bu bakımdan ana muhalefet partisinden destek bekliyoruz, partinizin mensubu olan bir meslektaşımız da cezaevinde. Onun parlamentoya gelip yemin etme mücadelesini verirken, meslektaşların bu hakları için de mücadele verilsin. Bu sesin iktidara, parlamento çoğunluğuna daha fazla duyulması lazım." diye konuştu.

CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy ise CHP'nin, 1961 yılında verilen, 71'de budanan ve AK Parti iktidarı döneminde tamamen gazetecilerin ellerinden aldığı haklar için gerekli mücadelenin verileceğini ifade etti. 2012 yılında gazetecilik yapmanın zor olduğunu dile getiren Gülsoy, şu şekilde konuştu: "Bir yanda işsizlik tehlikesiyle karşı karşıyasınız, bir yanda çalıştığınız iş yerinin sahiplerinin gönlünü etmekle yükümlüsünüz ama her şeyden önce hukuku, adaleti kendi kafasına göre yorumlayan bir iktidar döneminde gazetecilik yapmak çok zor. Günümüzde 100 dolayında gazetecinin tutuklu olması düşündürücü. Söyleniyor ki, bunlar gazetecilik faaliyetlerinden dolayı mı tutuklu ama bunlar açıklanmıyor. Mustafa Balbay'ın gazetecilikten başka ne eylemi olabilir?"

Gülsoy, muhalefetin gelişmesinin ön şartının basının güçlenmesi olduğuna vurgu yaptı ve Kayseri basınının muhalefeti görmezden geldiğini söyledi. Gülsoy " AK Parti Türkiye'de yüzde 50 oy almışken Kayseri'de yüzde 65 civarında oyu var. CHP'de Türkiye'de yüzde 26 civarında oy almışken, Kayseri'de yüzde 12 civarında oyu var. Muhalefetin sayısı ne olursa olsun, isterse 1 kişi olsun, o 1 kişinin bile kamuoyuna sesi yansıyorsa orada demokrasi olabilir. Ama Kayseri'de basın yayın organlarında hakim olan tablo bunun tam zıddı. Ben bir yurttaş olarak izliyorum bu Kayseri'de hiç mi muhalif ses kalmamış diyorum." diye konuştu.

CHP'nin ardından, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü birimi ekipleri ziyaret etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'nin Cemiyet Ziyaretinde Tutuklu Gazeteciler Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement