Cinayete İyi Halden 13 Yıl Hapis - Son Dakika
Yerel

Cinayete İyi Halden 13 Yıl Hapis

Cinayete İyi Halden 13 Yıl Hapis

Çorum'da 52 yaşındaki Recep Berker'i 29 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Ercan Cumhur'a 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

24.05.2011 16:21

Çorum'da çay bahçesinde kendisine cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu öne sürdüğü, tek ayağı olmayan 52 yaşındaki Recep Berker'i 29 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Ercan Cumhur'a 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Olay, geçen yılın Mart ayında Bahçelievler Mahallesi'ndeki Pirbaba Çay Bahçesi'nde meydana geldi. Düğünlerde piyanist olarak çalışan Ercan Cumhur, birlikte alkol aldığı Recep Berker'i kendisine cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğu için 29 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olay ardından yapılan inceleme ardından gözaltına alınan Cumhur, çıkarıldığı sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve bugün son kez hakim karşısına çıkan Cumhur, şöyle dedi:

"Eve giderken alkol aldım ve parktan geçiyordum. Daha önceden tanımadığım iki kişi de alkol alıyordu. Bunlardan birisi olan Recep Berker, düğünlerde piyanistlik yaptığımı bildiği için bana 'Piyanist gel de iki kadeh tokuşturalım. Bize şarkı söyle de efkar dağıtalım' dedi. Birlikte alkol almaya başladık. Bir süre alkol aldıktan sonra Recep Berker, yanıma sokuldu ve üzerimdeki elbiseden tuttu. 'İlişkiye girelim' dedi. Vücudumu ellemeye başladı. Direndim ve karşı koydum. Bıçağı elime aldığımı hatırlıyorum gerisini hatırlamıyorum. Şahsın öldüğünü daha sonra gazetelerden öğrendim. Çok pişmanım. Keşke o gece hiç yaşanmasaydı. "

Cinayetin tahrik altında işlendiğine kanaat getiren mahkeme heyeti cezayı 15 yıla indirdi. Cumhur'un duruşmadaki iyi halini de göz önüne alan mahkeme sanığa 13 yıl 4 ay hapis cezası verildiğini bildirdi.

- Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Cinayete İyi Halden 13 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement