Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Şanlıurfa'da çocuk nüfusunun yoğun olduğunu ve bunların sorunlarını gidermek için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından GAP Tarımsal Araştırmalar Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Çocuk Koruma Hizmetlerinde Strateji Belgesi Çalıştayı" konuşan İl Müdürü Murat Demirkol, çocuk koordinasyon merkezlerinin öncede Adalet Bakanlığı'na bağlı olduğunu 2011 yılından itibaren ise kendi bakanlıklarına geçtiğini anımsattı.
Bu kapsamda 20 ilde pilot uygulama başlattığını ve çalışmalar doğrultusunda ilgili kuruluşlarla ortak hareket ettiklerini aktaran Demirkol, şunları kaydetti:
"İlimiz açısından bakıldığında nüfusunun üçte biri çocuklardan oluşmaktadır. İlimizdeki çocuklara yönelik hizmetlerin daha etkin, kaynakların daha verimli kullanılması ve çocuk alanında yapılacak çalışmaların il genelindeki tüm çocuklara ulaşabilmesi için çocuklara yönelik özel bir stratejiye ihtiyaç duyulmuştur. Ayrıca çocuklara yönelik yapılan hizmetlerin sunumunda kurumlar arası iletişim ve görev paylaşım sorunlarının da ortaya çıktığı görülmüştür. Çocuklara yönelik sunulan hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde koordinasyonunu sağlamak ve ilimizdeki çocuklara yönelik yaşanan sorunların doğru bir şekilde tespitini yaparak gerekli çözümlere acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaçların tespiti ve giderilmesi için planlanan strateji belgesinin verimli ve etkin oluşturulabilmesi için kurumların kendilerini tanımaları için söz konusu çalıştayın yapılması kararlaştırılmıştır. Bu çalıştay çocuklar ele alınacak ve her konuda çocuğun üstün yararı gözetilecektir."
Kentte iki gün devam edecek programın açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Koruma Daire Başkanı Abdullah Özbay, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve ilgililer katıldı. - Şanlıurfa
Son Dakika › Yerel › Çocuk Koruma Hizmetlerinde Strateji Belgesi Çalıştayı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?