Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen siyasi partilerin Antalya il başkanları, destek çağrısında bulundu.

11.07.2014 13:01

CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerin il başkanları, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek amacıyla bir araya geldi.

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında, 10 Ağustos'ta Türkiye için tarihi önem taşıyan bir seçim yapılacağını söyledi. 12. Cumhurbaşkanının ilk defa halk oylamasıyla seçileceğini belirten Kök, şöyle konuştu:

"Çok önemli bir seçim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde devlete bir baş seçiyoruz. Kimseye ideolojik bakış açısıyla yaklaşmayan, siyaset üstü, güven ve huzur yaratacak, milletin korkusuz, güven içinde yaşamasını sağlayacak, farklılıkları zenginlik olarak gören ve herkesi baba şefkati ile kucaklayacak bir cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu özellikler de Ekmeleddin İhsanoğlu'nda var."

Cumhurbaşkanlığı için farklı tüzüklerdeki, programlardaki partilerin uzlaşarak ortak bir karar aldıklarını anlatan Kök, Antalya'da da siyasi partilerin temsilcileri olarak genel merkez tarafından alınan kararı desteklediklerini belirtti.

Türk milletinin sağ duyusuna güvendiklerini dile getiren Kök, "12. Cumhurbaşkanı ekmeleddin İhsanoğlu olacaktır" dedi.

Kök, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 26 Temmuz'da Antalya'ya geleceğini kaydetti.

MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin de İhsanoğlu'nun adaylığının Türk halkının ortak kararı ile belirlendiğini ifade etti. 10 Ağustos'ta adaletsizliğe, hukuksuzluğa, baskı rejimine son vermek için herkesin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğini savunan Çetin, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, milletin birliğini, dirliğini ve kucaklaşmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Demokrat Parti İl Başkanı Hasbi Ünal da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, Türk milletinin kabullendiği bir cumhurbaşkanı adayı olarak gördüğünü söyledi. Demokrasi uğruna tek şehit veren partinin Demokrat Parti olduğunu, bugün bu parti ile bağı olmayan birilerinin Adnan Menderes'in ismini ön plana çıkardığını öne süren Ünal, "Eski Anavatan'lılara ve DYP'lilere sesleniyorum, biz DP'liyiz, bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Oylarınızı İhsanoğlu'na vermenize rica ediyorum" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Antalya İl başkanı Ali Buldu ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıktığını, bundan dolayı desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

DSP İl Başkanı Metin Oktay da Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde çeşitli eleştiriler yapıldığını, bu eleştirilere inat var güçleriyle çalışmaları gerektiğine dikkati çekti.

LDP MYK Üyesi Antalya Sorumlusu Mustafa Dilek, cumhurbaşkanlığı seçiminin halk seçimi olacağına inanmadıklarını söyledi. Dilek, Kürt-Türk, Alevi-Sünni, mezhep ayrımı yapılmaması için seçimde İhsanoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini belirtti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement