Ak Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketine ilişkin "Vatandaşın ihtiyaçlarını yok sayan, vatandaşını asimile eden, vatandaşına baskı unsurlarını kullanan bir devlet anlayışı yok artık" ifadelerini kullandı.
Fırat, yazılı açıklamasında, pakette yer alan reformların son olmayacağını, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesiyle yeni hak ve özgürlüklerin yeniden düzenleneceğini belirti.
Sürecin iyileşmesiyle bütün özgürlüklerin önünün açılcağını ifade eden Fırat, şunları kaydetti:
"Elbette bu süreçten baskıcı, ceberrut ve vesayetçi kesimler rahatsız olacaktır. Türkiye artık demokrasi standartını yükseltmiştir. Vatandaşın ihtiyaçlarını yok sayan, vatandaşını asimile eden, vatandaşına baskı unsurlarını kullanan bir devlet anlayışı yok artık. Demokratikleşme adına atılan her adımın çok değerli olduğunu unutmamak gerekir."
Temel hak ve hürriyetler adına özgürlük alanının genişletilmesi, farklı mezhep, inanç ve etnik unsurların tanınması açısından Demoktaritkleşme Paketinin Türk siyasi tarihinde önemli bir yer edineceğini kaydeden Fırat, şunları bildirdi:
"Bu paketle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okullara farklı dil ve lehçelerde eğitim yapma hakkının verildiğini görüyoruz. Daha önceleri devlet, vatandaşının yaşadığı köylerin isimlerini bile değiştirme yetkisini kendisinde görüp değiştirirken, şimdi bu hakkı vatandaşının takdirine bırakmıştır.
Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacı Bektaş-ı Veli olarak değiştirilmesi Ak Parti'nin Alevi vatandaşlarımıza nedenli olumlu ve pozitif yaklaştığının bir göstergesidir. Ayrıca Alevi kardeşlerimizin beklentilerini karşılayacak çalışmaların sürdüğünü de unutmamak gerekir . Nüfusun yüzde 99 'nun Müslüman olduğu bir ülkede din ve vicdan hürriyetinin önündeki engellerde kaldırılmış oldu. 1933 te uygulamaya konulan yine askeri darbelerle güçlendirilen sıcak, soğuk, kar, kış demeden okul bahçelerinde açık havalarda minik çocuklarımıza okutulan andımızın okutulma zorunluluğunun kaldırılması çok isabetli olmuştur" - Adıyaman
Son Dakika › Yerel › 'Türkiye Artık Demokrasi Standartını Yükseltmiştir' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?