Denizli Ticaret Odası, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen "Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi" isimli projesi kapsamında "Denizli Teknik Tekstil Günü" düzenledi.
Etkinliğe, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) Genel Müdürü Hasalettin Deligöz, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi Projesi Danışmanı Doç. Dr. Yıldıray Turhan, TEKS-TAR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Işık Tarakçıoğlu, İspanya Araştırma Merkezi Akıllı Tekstiller Araştırma Grubu Başkanı Mr. Jose Gisbert Gomis, Ege Üniversitesi Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Faruk Bozdoğan ve Denizlili tekstilciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Necdet Özer, projenin tekstil tasarım alanında fizibilite çalışması niteliğinde olduğunu belirterek, "Aslında, temel felsefesi, uygulama süreci itibariyle bu alanda bir ilk adım ve taban oluşturma çalışması olarak da ifade etmek mümkündür" dedi. Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi projesi çerçevesinde, Güney Ege Bölgesi'nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak "Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi"nin kurulmasının ilk adımı olan üç aylık fizibilite çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Özer, şunları kaydetti:
"Bölgemizin ekonomik konumunu sürdürülebilir nitelikte güçlendirecek teknoloji ve tasarım gelişimine öncülük edecek Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi'nin kurulması ile küresel rekabet gücünün ve sektör yatırımlarının artırılması amacıyla Bölgede moda ve trend yaratabilecek düzeydeki tasarımların teşvik edilmesi Projemizin öncelikleri arasında yer almaktadır."
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da yaptığı konuşmada, Ar-Ge ve yeniliğin önemine dikkat çekerek, "2002 yılının kamunun Ar-Ge harcamaları 114 milyon lira civarında iken 2013 yılına geldiğimizde 2 milyar lira civarına ulaşmıştır. Kamu ve özel Ar-Ge harcamalarına baktığımızda, toplam harcamalar 2002 yılında 1,8 milyar lira iken 2013 yılında ise 13 milyar liraya çıkmış. 2023 yılı hedeflerine ulaşmanın yolu Ar-Ge ve yenilikten geçiyor" diye konuştu.
Denizli'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Işık Tarakçıoğlu, "Denizli'de tekstil tasarım merkezi kurulması gibi önemli konuda burada olmaktan mutluluğum daha da arttı. Son yıllarda tekstilden güneş enerjisi kolektörleri yaptım. Kumaştan suyu geçirdim suyu ısıttım, havayı geçirdim havayı ısıttım ve sonunda güneş enerjisi oldu" ifadelerini kullandı.
Yapılan açılış konuşmalar sonrasında etkinlik konuşmacılarına katkıları dolayısıyla plaket takdim etti.
Program, AITEX/ İspanya Araştırma Merkezi Akıllı Tekstiller Araştırma Grubu Başkanı Mr. Jose Gisbert Gomis'in Tekstil Sektöründe Ar-Ge Çalışmaları ve Faydaları sunumu, Ege Üniversitesi Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Faruk Bozdoğan'ın Denizli Tekstil Yenilik, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi'nden Beklentiler sunumu, DETGİS Başkanı İsa Dal ile SÖKTAŞ AR-GE Müdürü Orhun Ek'in başarı hikayelerini anlatımıyla son buldu. - DENİZLİ
Son Dakika › Yerel › Denizli Teknik Tekstil Günü Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?