Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Kepez'de Özel Hastane Temeli Attı - Son Dakika
Yerel

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Kepez'de Özel Hastane Temeli Attı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Alanında Geçmişte Yaşanan Çileleri Hatırlayan Herkesin, Bugün Yapılan Çalışmaları Takdir Ettiğini Belirtti.

09.01.2011 16:46

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sağlık alanında geçmişte yaşanan çileleri hatırlayan herkesin, bugün yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirterek, 'Milletimiz, yapılanları anlayan, vefa duyan ve onu her zaman destekleyen bir anlayışa sahip; bundan dolayı mutluyuz' dedi.

Kepez ilçesinde özel bir hastanenin temel atma törenine katılan Arınç, özel girişimin güzel bir tıp merkezini Kepez'e kazandıracağını söyledi. Kepez'in 500 bine yaklaşan nüfusu ile Antalya'nın önemli ilçelerinden birisi haline geldiğini anlatan Arınç, ilçenin Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, halkın daha mutlu, daha sağlıklı yaşaması için gayret ettiğini söyledi.

Hakan Tütüncü'yü Ankara'daki çalışmalarından tanıdıklarını belirten Arınç, 'Hakan Bey'in Kepez'e belediye başkanı olarak seçilmesi şüphesiz siz kardeşlerimin takdirleriyle oldu. İsabetli bir tercih yaptınız. Her gün Kepez için çalışıyor, Kepez'de yaşayan insanımıza daha mutlu bir hayatı gerçekleştirmek için gayret ediyor' dedi.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de üzerinden geçilen her yolun, kavşağın, Antalya'ya güzellik katan her çalışmanın içinde olduğunu ve başarılı belediye hizmetleri verdiğini ifade eden Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da defalarca Antalya'ya gelerek bu çalışmaların kente kazandırdıklarını yerinde gördüğünü kaydetti.

Arınç, 'Şüphesiz Antalyalıların her kararına saygı duyuyoruz, demokrasinin gereği de budur. Ancak Hakan Bey'in Kepez'de belediye başkanı olması, kendisinden önceki başkanlarımızın da hizmet yarışında nasıl daha ileride olabileceğini göstermesi bakımından önemlidir' dedi.

- SAĞLIK ÇALIŞMALARI-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, 8 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde çok güzel gelişmeler olduğunu ancak bunların başında sağlık yatırımlarının geldiğini söyledi. Her ay 4 anketin sonuçlarını takip ettiklerini dile getiren Arınç, sorulardan birinin 'Hükümetin hangi çalışmalarından daha çok memnunsunuz?' olduğunu kaydetti.

Anket sonuçlarına göre vatandaşın memnun olduğu hizmetlerin başında sağlığın geldiğini kaydeden Arınç, 'Özellikle yaşı bizim gibi olanlar sağlıkta dün neydi, bugün ne durumdayız, bunu daha iyi bilecekler' dedi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ben de bir avukat arkadaşınız olarak yıllarca, sağlık hizmetlerinden mahrumduk. SSK'ya tabi olarak çalışıyorduk ancak emekli olduğumuz zaman sağlık karnemiz vardı ve SSK Hastanesine gidebiliyorduk. Günlerce, tanınan, bilinen bir isim olmamıza rağmen, sırada beklediğimizi, ilaç bulamadığımızı, iyi bir sağlık muayenesinden geçemediğimizi acıyla hatırlıyorum ama ne zaman ki sağlıkta reformları yaptık, müşteri memnuniyeti ön plana çıktı, hastanelerimiz mezbele olmaktan kurtuldu, doktorlarımız daha bir özveriyle çalışmaya başladı, sağlık hizmetlerini birleştirdik, hastaneler birleşti. Genç arkadaşlarımız bunu bilmeyebilir. Eskiden nasıldı biliyor musunuz? Eski dediğim milattan önce değil, 10 sene önce? Allah saklasın hastalandınız, sizi acil servise kaldırmak istediler. Acil serviste kapıda ilk sual şuydu: 'SSK'lı mısın, BAĞ-KUR'lu musun, Emekli Sandığı mısın?' Ne olacak yani Münker Nekir gibi ne soruyorsun bana? Acil servis kapısına gelmiş bir insan, neredeyse ölmek üzere, canı yanmış...

'Emekli Sandığı'na tabiyim' dersen, gittiğin yerde SSK ise seni içeri almazlardı. 'Senin hastanen burası değil, git o tarafa'. 'Yahu yürüyecek halim yok'. 'Olmaz, sen burada muayene olamazsın'. Yanılıp da SSK'lı biri iken devlet hastanesine gitmişseniz, sizi oraya da koymazlardı. Çok acıdır, bunlar yaşandı Türkiye'de. Şimdi bütün hastaneler birleştirildi.

Eskiden bir yerin SSK hastanesinde 20 yatak boş var, Emekli Sandığı'na tabi olanların gittiği devlet hastanesinde yatak olmadığı gibi, koridorda yatanlar var. 'Canım burada koridorda yatmasın orada yatak boş, niçin o hastaneye gitmiyorsunuz' deyince 'yasak hemşehrim' diye karşınıza dikilirlerdi. Bakın şimdi ne kadar güzel oldu. Doktorunuzu seçebiliyorsunuz, hastanenizi seçebiliyorsunuz.'

Arınç, temeli atılan hastanenin de hizmete girdiğinde SGK ile anlaşacağını belirterek, o zaman vatandaşların devlet hastanesine gider gibi buraya da geleceğini kaydetti. Bir rekabet ve yarışın içine girildiğini belirten Arınç, 'Bu hastaneden memnun olanların sayısı ne kadar çok olursa, hastane tercihinde o kadar önemli rol oynayacak' dedi.

- 'SAĞLIK BAKANINI KISKANIYORUM'-

Sağlık alanında yaptıkları işlerin, hükümete en çok artı puan kazandıran işler olduğunu kaydeden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi:

'Sağlık Bakanımızı kıskanıyorum. Anketlerde 'en çok hangi bakandan memnunsunuz?' diye sorulduğunda tabiatıyla Sağlık Bakanı çıkıyor. Benim elimde TRT'den başka, Anadolu Ajansı'ndan başka bir şey yok. Hastaneler ona bağlı. Helal olsun, 8 yıldan bu yana düşünülemeyen, hayal bile edilemeyen çok büyük hizmetler gerçekleşti. Bu hizmetleri yapan hükümetimize, hastalarımız başta olmak üzere bütün milletimizin teşekkür borçlu olduğuna inanıyorum. Onlar da zaten bunun karşılığını 4 genel seçimde, 2 mahalli seçimde, 2 büyük referandumda fazlasıyla veriyorlar. Yaptığımız iş, milletimize hizmettir. Bunun karşılığını oy olarak da beklemiyoruz. Geçmişte yaşanan çileleri hatırlayan herkes, bugün sağlık hizmetlerinde gelinen noktayı gördüğü zaman bunu fazlasıyla takdir ediyor. Milletimiz, yapılanları anlayan, vefa duyan ve onu her zaman destekleyen bir anlayışa sahip. Bundan dolayı mutluyuz.'

Arınç, rahmetli annesinin Alanyalı olduğunu ancak ailenin kentte ilk kez Şarampol de konakladığını söyledi. Ailenin bir bölümünün daha sonra Serik'e, büyük bir bölümünün ise Alanya'ya geçtiğini anlatan Arınç, 'Dolayısıyla Antalyalı olmak, bir hemşehriniz, bir evladınız, kardeşiniz olarak anılmak bana ancak gurur verir' dedi.

Hastane yatırımını yapanların akrabaları olduğunu belirten Arınç, 'Eniştem Hamit Özçelik, bir rahatsızlığı nedeniyle yerinde oturuyor, bizi dinliyor. Üzüntü verici bir olaydır, ablamızı bundan 20 gün kadar evvel kaybettik' dedi.

Özçelik ailesinin geçmişten bu yana iyi girişimci yapıda olduğunu belirten Arınç, 'Kepez'de böyle bir hastaneyi biz yapacağız' dedikleri zaman 'Başaracaksınız çünkü dürüst insanlarsınız; çalışıyorsunuz, çalıştığınızın karşılığını da göreceksiniz. Antalya'ya da borcumuz var bizim. İnşallah bunu hayırlısıyla başarırsınız' diyerek destek verdiğini anlattı.

- DİĞER KONUŞMALAR-

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da dünyanın çok hızlı değiştiğini, hükümetin halkın ihtiyaçlarını karşılamak için büyük gayret gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin turizm ve tarımın başkenti olduğunu belirten Altıparmak, sporun da başkenti olma yolunda önemli mesafe katedildiğini belirterek, '1200 takımı misafir ediyoruz' dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de son 3 yılda bölgede tam teşekküllü 3 özel hastane açıldığını, dördüncüsünün de temelinin bugün atıldığını belirterek, 'Bölgemiz yeni sağlık yatırımlarının gözdesi haline geldi' dedi.

OFM Özçelik Sağlık Hizmetleri A.Ş. ortaklarından Osman Özçelik, hastanenin Kepez'deki 2 bin 700 metrekare arazi üzerine, bin 780 metrekare zemin oturumunda inşa edileceğini söyledi. Hastanede, 41'i yoğun bakım olmak üzere, toplam 103 yatak bulunacağını belirten Özçelik, hastanede tüm branşlarda hizmet vereceklerini kaydetti. Özçelik, hastanede 4 engelli odası da dizayn edileceğini bildirdi.

Konuşmaları ardından hastanenin temeli atıldı.

(FÜ-GÜÇ-EHK) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Kepez'de Özel Hastane Temeli Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement