Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

(18.3.HATAY'da şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerini Anam Günü programı kapsamında, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ve protok üyeleri önce şehitliği ziyaret etti.)

18.03.2013 16:02

(18.3.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Şehit aileleri ve gazilere madalya

HATAY'da şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerini Anam Günü programı kapsamında, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve protok üyeleri önce şehitliği ziyaret etti. Daha sonra Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende 9 şehidin ailesine ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Duygusal anların yaşandığı törende şehit polis memurları, Nurullah Güldü, Abdullah Cem Seçer, Coşkun Akşit, Kadir Alcıoğlu, Hasan Babacan, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu, Şehit Piyade Uzman Çavuş Kürşat Can, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük ve Şehit Piyade Çavuş Mesut Cengiz'inn aileleri ile görev malulü Başkomiser Abdi Deviren ve Jandarma Onbaşı Murat Kuru'ya Devlet Övünç Madalyası ve Beratı sunuldu.

HATAY,(DHA)

(18.3.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////////

ÇÜ'ye cami temeli atıldı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Yerleşkesi'nde 4 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği 57. Alay Camii'nin temelleri törenle atıldı. ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar, "Gerçekleştirdiğimiz törende cumhuriyet ve demokrasimizin bizler için sağladığı din ve vicdan özgürlüğüne katkıda bulunmak için biraraya geldik" dedi.

Balcalı Yerleşkesi'nde ÇÜ İlahiyat Fakültesi hizmet binası yakınlarındaki 4 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak cami için düzenlenen temel atma törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Şükrü Erdinç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile çok sayıda davetli, akademisyen ve öğrenci katıldı.

REKTÖRDEN HAK VURGUSU

57. Alay Sancağı'nın da sergilendiği ve cami için katkıda bulunanlara teşekkür plaketinin verildiği törende konuşan ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar, inanç özgürlüğüne vurgu yaptı. Demokrasinin hakim olduğu ülkelerde, inanma ve ibadet özgürlüğü, dini eğitimi ve dini yayın yapma hakkının bulunduğunu kaydeden Kibar, "Gerçekleştirdiğimiz törende cumhuriyet ve demokrasimizin bizler için sağladığı din ve vicdan özgürlüğüne katkıda bulunmak için biraraya geldik. Üniversitemiz yerleşkesinde bulunanların ibadet ihtiyacını karşılamak için bu inşaatı başlatıyoruz" diye konuştu. 60 metre minare yüksekliğine sahip olacak caminin yanı sıra, 500 kişilik salon, sergilerin yapılacağı atölyeler ve dersliklerin bulunacağını aktaran Rektör Kibar, inşaatın 2 yılda bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Adana Müftüsü Arif Gökce'nin okuduğu dua eşliğinde, caminin temeli atıldı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(18.3.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement